neodoljive

25 minuta za pripremu testa + 5 za pečenje: Najjednostavniji recept za kačkavalj lepinjice bez kvasca iz tiganja

0

Za pola sata ukusno jelo je na vašem stolu, namažite malo ajvara ili stavite listić šunke i eto bogovskog obroka 

RECEPT ZA BRZE LEPINJE SA KAČKAVALJEM
RECEPT ZA BRZE LEPINJE SA KAČKAVALJEM foto: Shutterstock / Dream79

Ukoliko želite neki brzinski obrok, doručak, večeru ili dodatak uz ručak ove lepinjice su kao poručene. Brzo se spremaju, pa su odličan izbor i ukoliko nemate svež hleb ili ste shvatili da se ga kupili premalo.

 

Za samo pola sata vruće lepinje sa kačavaljem su pred vama, a ko god ih je probao sagalasn je da ništa lepše i mekanije, a brže skoro nije probao.

 

Od sastojaka skoro sve već imate u kuhini i zato ne časite časa već krenite u pripremu ove savršene pikanterije od testa u koju ćete se odmah zaljubiti.

Potrebno je:

 

  • 250 ml jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 400 g brašna
  • 350 g kačkavalja
LEPŠE LEPINJE NIKAD NISTE JELI
LEPŠE LEPINJE NIKAD NISTE JELI foto: Shutterstock / Svetlana Monyakova

Priprema:

 

U posudu stavite jogurt, jaje, prašak za pecivo i ulje, izmešajte. Dodajte potom brašno i umesite mekano testo. Ostavite na toplom da stoji 10, 15 minuta, pa podelite na 6 jufki. Zatim jufke rastanjite oklagijom i stavite po njima kačkavalj, preklopite tako da opet napravite kuglice i ostavite još 10 minuta. 

 

Zatim ih opet rastanjite i pecite na malo ulja na dobro zagrejanom tiganju. Svaku lepinjicu pecite po minut s jedne i minut s druge strane. Odozgo možete da stavite neki namaz ili šunku i eto ukusnog doručka ili večere za tili čas.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Lignje na morski način

 

makonda-tracker