pravi specijalitet

Pronašli smo recept za najbolje američke palačinke: 1 tajni sastojak čini ih posebno mekanim i vazdušastim – evo koji

0

Pripremite tiganj, jer kada ih jednom probate na ovaj način, nećete ih praviti drugačije!

Ovaj recept vredi isprobati
Ovaj recept vredi isprobatifoto: Shutterstock/DronG

Američke palačinke su sinonim za savršen doručak – mekane, vazdušaste i neodoljivo ukusne.

Bilo da ih prelijete javorovim sirupom, pospete svežim voćem ili jednostavno uživate u njihovom savršenom testu, sigurno će postati vaš omiljeni recept. Ali šta ako vam kažemo da postoji jedan tajni sastojak koji ih čini još mekšima i laganijima nego inače?

Dodavanjem te misteriozne namirnice u testo, palačinke dobijaju dodatnu prozračnost i nežnu teksturu koja se topi u ustima. Ovaj mali trik čini veliku razliku i osigurava da svaka palačinka bude savršeno penasta.

Sastojci:

  • 1 šolja (120 g) brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • 2 kašike šećera
  • Prstohvat soli
  • 1 jaje
  • ¾ šolje (180 ml) mleka
  • ¼ šolje (60 g) kisele pavlake (tajni sastojak!)
  • 1 kašika istopljenog putera ili ulja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

  1. U jednoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i so. U drugoj činiji umutite jaje, dodajte mleko, kiselu pavlaku, istopljeni puter i ekstrakt vanile.
  2. Suve sastojke postepeno dodajte u tečne, mešajući lagano da se sjedine – ali nemojte previše mutiti, testo treba da ostane blago grudvasto!
  3. Tiganj lagano podmažite i zagrejte na srednje jakoj vatri. Sipajte testo u malim količinama, tako da dobijete palačinke prečnika oko 10 cm.
  4. Pecite dok se na površini ne pojave mehurići (oko 2 minuta), zatim ih pažljivo okrenite i pecite još minut sa druge strane.
  5. Poslužite ih tople, uz javorov sirup, voće, krem sir ili bilo koji omiljeni dodatak.

Saveti za savršen rezultat:

  • Nemojte previše mešati testo – tajna vazdušastih palačinki je u malo grudvica!
  • Koristite kiselu pavlaku sobne temperature kako bi se lepo uklopila u testo.
  • Ako želite još bogatiji ukus, dodajte rendanu koricu limuna ili cimeta.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

BONUS VIDEO

Ko je spremio najbolju bečku šniclu, omiljeno jelo svake porodice?

makonda-tracker