pravi specijalitet

Za najlepšu italijansku panakotu potrebno vam je – 5 MINUTA! Slasna je, ukusna i gosti će vam tražiti parče više

0

Idealna je za sve prilike – bilo da vam dolaze gosti ili samo želite da se zasladite posle ručka.

Ovaj kolač zaista morate probati
Ovaj kolač zaista morate probatifoto: Youtube / Printscreen / @cookingkisy

Ako ste u potrazi za brzim, jednostavnim, a neodoljivo ukusnim dezertom, italijanska panakota je pravi izbor za vas.

 

Ovaj kremasti klasik iz srca Italije pravi se za svega pet minuta, a rezultat je poslastica kojoj niko ne može da odoli.  U svom osnovnom obliku sadrži svega nekoliko sastojaka, ali pruža luksuzan ukus koji podseća na najfinije restoranske dezerte.

 

Pritom, možete je prilagođavati po ukusu – uz dodatak vanile, voćnog preljeva ili čokolade. Savršeno glatka, nežna i lagana, ova panakota će vas osvojiti na prvi zalogaj.

 

Sastojci:

 

  • 2 banane
  • 4 jaja
  • 20 čajnih keksića - 100 g
  • 2 šolje mleka - 450 g
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • Karamel sos

 

Priprema:

 

  1. Zajedno izblendujte banane, keks, jaja i mleko dok ne dobijete homogenu smesu. 
  2. Premažite dno i ivice vatrostalne posude karamel sosom, pa potom naspite smesu unutra. Vatrostalnu odozgo prekrijte pek papirom, pa potom aluminijumskom folijom.
  3. Vatrostalnu stavite u veću vatrostalnu koju ćete napuniti vodom do pola i potom je poklopiti odgovarajućim poklopcem.
  4. Stavite u rernu da se peče oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni Celzijusa.
  5. Nakon toga najbolje bi bilo da kolač ubacite u frižider da se prohladi i možete ga poslužiti. Prijatno!

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO)

 

makonda-tracker