Ukoliko nemate puno vremena, a jede vam se nešto ukusno i zasitno, ovaj recept je prava stvar za vas!

Rolnice sa povrćem već dugo važe za omiljeni izbor, naročito kada je u pitanju prolećna i letnja kuhinja.
Lagane su za jelo, ali i za spremanje, a ukusne da pamet stane! Ovaj recept ne zahteva puno novca ni vremena, a pečenje u rerni oduzima svega 15 minuta.
Dajte šansu prolećnim rolnicama sa patlidžanom i verujte nam – nećete pogrešiti.
Sastojci:
- 1 patlidžan
- 1 čen belog luka
- 8 listova testa
- 15 komada čeri paradajza
- 1 kašika paradajz pirea
- Sir po ukusu i parmezan
- Peršun
- So, biber
- Ulje
Priprema:
- Patlidžan operite i isecite na okruglaste kriške, posolite i ostavite da odstoje oko 15 minuta. Za to vreme isecite čeri paradajz na polovine.
- Odstajale kriške patlidžana osušite od viška vode pa isecite na kockice. Na vrelom ulju propržite zgnječeni beli luk i patlidžan. Kada patlidžan omekša, dodajte kašiku paradajz pirea, pa iseckani čeri paradajz i sve dobro mešajte. Dodajte soli i bibera i pržite dok paradajz ne omekša.
- Sir iseckajte na kockice i narendajte malo parmezana. Na sitno iseckajte i peršun.
- Proprženi patlidžan sa paradajzom sipajte u posebnu činiju pa mu dodajte pripremljeni sir i peršun, pa sve dobro umešajte.
- Razvijte list testa na radnu ploču, premažite ga uljem, te u jedan ugao na njega stavite malo nadeva koji ste prethodno napravili. Potom presavijte testo sa oba kraja na pola, tako da "pokrijete" nadev kao ćebencetom, a zatim krenite da rolate od dela sa nadevom do drugog kraja, tako da dobijete malu kompaktnu rolnicu.
- Ponavljajte postupak dok god imate testa i nadeva.
- Rolnice sa svih strana premažite dodatno uljem, posložite preko pek papira na pleh i stavite u rernu na 180 stepeni oko 15 minuta. Radi ukrasa ih možete kada se ispeku posuti sitno seckanim peršunom. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Burger, čips i sos - jelo sa puno prostora za kreativnost u Komšiluku!
( Glossy, E.S. )