preukusno!

Spolja hrskave, iznutra – pravi delikates: Prolećne rolnice sa patlidžanom najlepši su "snack" i pečene za 15 minuta

0

Ukoliko nemate puno vremena, a jede vam se nešto ukusno i zasitno, ovaj recept je prava stvar za vas!

Ovaj recept zaista morate probati
Ovaj recept zaista morate probatifoto: Youtube / Printscreen / @RicettePerfetteOfficial

Rolnice sa povrćem već dugo važe za omiljeni izbor, naročito kada je u pitanju prolećna i letnja kuhinja.

 

Lagane su za jelo, ali i za spremanje, a ukusne da pamet stane! Ovaj recept ne zahteva puno novca ni vremena, a pečenje u rerni oduzima svega 15 minuta.

 

Dajte šansu prolećnim rolnicama sa patlidžanom i verujte nam – nećete pogrešiti.

 

Sastojci:

 

  • 1 patlidžan
  • 1 čen belog luka
  • 8 listova testa
  • 15 komada čeri paradajza
  • 1 kašika paradajz pirea
  • Sir po ukusu i parmezan
  • Peršun
  • So, biber
  • Ulje

Priprema:

 

  1. Patlidžan operite i isecite na okruglaste kriške, posolite i ostavite da odstoje oko 15 minuta. Za to vreme isecite čeri paradajz na polovine.
  2. Odstajale kriške patlidžana osušite od viška vode pa isecite na kockice. Na vrelom ulju propržite zgnječeni beli luk i patlidžan. Kada patlidžan omekša, dodajte kašiku paradajz pirea, pa iseckani čeri paradajz i sve dobro mešajte. Dodajte soli i bibera i pržite dok paradajz ne omekša.
  3. Sir iseckajte na kockice i narendajte malo parmezana. Na sitno iseckajte i peršun. 
  4. Proprženi patlidžan sa paradajzom sipajte u posebnu činiju pa mu dodajte pripremljeni sir i peršun, pa sve dobro umešajte.
  5. Razvijte list testa na radnu ploču, premažite ga uljem, te u jedan ugao na njega stavite malo nadeva koji ste prethodno napravili. Potom presavijte testo sa oba kraja na pola, tako da "pokrijete" nadev kao ćebencetom, a zatim krenite da rolate od dela sa nadevom do drugog kraja, tako da dobijete malu kompaktnu rolnicu.
  6. Ponavljajte postupak dok god imate testa i nadeva.
  7. Rolnice sa svih strana premažite dodatno uljem, posložite preko pek papira na pleh i stavite u rernu na 180 stepeni oko 15 minuta. Radi ukrasa ih možete kada se ispeku posuti sitno seckanim peršunom. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Burger, čips i sos - jelo sa puno prostora za kreativnost u Komšiluku!

 

makonda-tracker