Uskrs je praznik koji volimo da provedemo u krugu porodice, uz bogatu trpezu punu šarenih i veselih ukusa.

Osim tradicionalnih jela i obojenih jaja, na prazničnom stolu sve češće svoje mesto nalaze i slatki zalogaji u modernijem duhu. Uskršnji mafini su savršen spoj dekorativnosti i ukusa – mali, slatki, razigrani i jednostavni za pripremu.
Idealni su i kao poslastica za najmlađe, ali i kao slatki ukras za svaku uskršnju trpezu. Donosimo vam recept za najlepše uskršnje mafine koji će osvojiti i oko i nepce.
Recept za uskršnje mafine (za 12 komada):
Sastojci:
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- Rendana korica 1 limuna ili pomorandže
- Prstohvat soli
Za dekoraciju:
- Umućeni šlag ili krem sir pomešan sa šećerom u prahu
- Uskršnje mrvice, čokoladna jaja, žele bombonice ili fondan figurice po želji
Priprema:
- Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta. Dodati mleko i ulje, pa izmešati.
- U drugoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, koricu limuna i prstohvat soli. Spojiti suve i mokre sastojke i umutiti do glatke smese.
- Sipati smesu u papirne korpice za mafine, do 2/3 visine. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, dok lepo ne porumene.
- Ohladiti mafine, zatim ih ukrasiti po želji – šlagom, kremom, uskršnjim mrvicama i čokoladicama.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO)