Ovako pripremljena, prolećna ruska salata može da se jede kao prilog jelima, ali i kao zamena za obrok, a posle nje ćete biti mnogo bezbrižniji kada je reč o zdravlju i struku.

Ruska salata je nezaobilazna na našim trpezama u danima praznika, a proteklih decenija postala je sinonim za obeležavanje Nove godine i Božića. Mnoge porodice uživaju u njoj i na Uskrs, a ako pazite na liniju klasičan recept možete zameniti laganijom varijantom ruske salate.
Glavna tajna je u tome da majonez zamenite light varijantom ili niskomasnom kiselom pavlakom, ali najbolja alternativa je kiselo mleko s niskim udelom mlečne masti. I, što je najbolje, pravi se očas posla!
Sastojci:
- 200 g mešanog povrća za rusku salatu (krompir, šargarepa i grašak)
- 200 g rendanog svežeg kupusa
- 3 kašike kiselog mleka
- 100 g šunke
- 1 kuvano jaje
- 1 mladi luk
- so po ukusu

Priprema
- Skuvajte mešavinu za povrća za rusku salatu, pa je procedite i ubacite u činiju.
- Dodajte joj kupus koji ste narendali na krupno, pa ubacite i sitno seckano kuvano jaje, šunku i mladi luk.
- Posolite, ubacite kiselo mleko i dobro promešajte, pa stavite u frižider da se ohladi.
BONUS VIDEO
Lignje na mornarski način
( Glossy, T.S.R. )