kremasta i neodoljiva

Prolećna RUSKA SALATA za Uskrs: Laganija od novogodišnje i nema majonez, ali jednako je ukusna i gotova za 15 minuta

0

Ovako pripremljena, prolećna ruska salata može da se jede kao prilog jelima, ali i kao zamena za obrok, a posle nje ćete biti mnogo bezbrižniji kada je reč o zdravlju i struku.

Ruska salata (ILUSTRACIJA)
Ruska salata (ILUSTRACIJA)foto: Julia Mikhaylova/Shutterstock

Ruska salata je nezaobilazna na našim trpezama u danima praznika, a proteklih decenija postala je sinonim za obeležavanje Nove godine i Božića. Mnoge porodice uživaju u njoj i na Uskrs, a ako pazite na liniju klasičan recept možete zameniti laganijom varijantom ruske salate.


Glavna tajna je u tome da majonez zamenite light varijantom ili niskomasnom kiselom pavlakom, ali najbolja alternativa je kiselo mleko s niskim udelom mlečne masti. I, što je najbolje, pravi se očas posla!


Sastojci:

 

  • 200 g mešanog povrća za rusku salatu (krompir, šargarepa i grašak)
  • 200 g rendanog svežeg kupusa
  • 3 kašike kiselog mleka
  • 100 g šunke
  • 1 kuvano jaje
  • 1 mladi luk
  • so po ukusu

 

Ruska salata s kiselim mlekom
Ruska salata s kiselim mlekomfoto: Fotosr52/Shutterstock

Priprema

  1. Skuvajte mešavinu za povrća za rusku salatu, pa je procedite i ubacite u činiju.
  2. Dodajte joj kupus koji ste narendali na krupno, pa ubacite i sitno seckano kuvano jaje, šunku i mladi luk.
  3. Posolite, ubacite kiselo mleko i dobro promešajte, pa stavite u frižider da se ohladi.

BONUS VIDEO

Lignje na mornarski način

 

makonda-tracker