morate je probati

Hrskava kora spolja, a iznutra – sočni raj: Savijača od patlidžana najukusnija je među pitama i spremna očas posla!

0

U nastavku sledi recept koji će vas uveriti da su najukusnija jela često i najjednostavnija.

foto: Youtube / Printscreen / @RicettePerfetteOfficial
foto: Youtube / Printscreen / @RicettePerfetteOfficial

Ako volite jela sa povrćem koja se lako pripremaju, pita savijača od patlidžana biće pravo otkrovenje za vas.

 

Ova pita spaja bogat ukus pečenog patlidžana sa tankim korama i finim začinima, stvarajući savršeno sočan zalogaj. Idealna je kao lagani ručak, večera ili toplo predjelo koje će osvojiti i one koji inače nisu ljubitelji ovog povrća.

 

Priprema je jednostavna i ne zahteva mnogo vremena, a rezultat je aromatično i zdravo jelo. 

 

Sastojci:

 

  • 2 patlidžana
  • Testo za pečenje
  • 1 čenje belog luka
  • 1 šolja mleka
  • 4 jaja
  • 1 skamorca ili drugi sir
  • 30 g parmezana Peršun
  • So, biber
  • Maslinovo ulje

 

Priprema:

 

  1. Isecite tikvice uzdužno na kriške, pa tako isečene kriške ponovo uzdužno na 2-3 jednaka dela podelite i poređajte po plehu preko pek papira. Zatim ih zasolite i ostavite da odstoje tako 15 minuta.
  2. Potom ubrusom pokupite vodu i pobiberite tikvice, te ih prelijte maslinovim uljem i ubacite da se peku oko 20 minuta na 200 stepeni.
  3. Za to vreme sir isecite na kriške, a peršun na sitno. Potom u posudi pomešajte jaja, mleko, sitno rendan parmezan i beli luk, potom dodajte peršun i so i ponovo umešajte.
  4. Nauoljite maslinovim uljem vatrostalnu posudu, pa uzmite kore za pitu i savijajte ih tako da u krug od njih napravite "ružu" u plehu odnosno vatrostalnoj. 
  5. Između tako naređanih korica ubacujte mestimično pečeni patlidžan, kriške sira, te preliljte sve dobijenim prelivom od jaja.
  6. Ubacite u rernu na 180 stepeni oko 30 minuta.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ko je spremio najbolju bečku šniclu, omiljeno jelo svake porodice?

Error in getting video.

 

makonda-tracker