Ako ne volite lazanje u crvenom sosu, ova varijanta s jogurtom je pravi izbor za vas: dobićete lagano i vrlo ukusno jelo posle kojeg ćete sigurno biti siti.

Lazanje, jedan od simbola italijanske kuhinje i regije Emilija-Romanja, odavno je osvojio planetu, i to u svim svojim varijantama!
Tu su lazanje s mesom, potom posne, odnosno veganske, kao i popularne "lažne lazanje", a u svakom slučaju je jedno sigurno: uz njih ćete se dobro najesti.
Recept koji vam danas predstavljamo je vrlo jednostavan, a rezulat je sočno jelo bez imalo kiselog ukusa, zasitno i prosto neodoljivo!
Sastojci:
- pola pakovanja lazanja
- 300 g mlevenog mesa po ukusu
- 1 paradajz
- 1 glavica crnog luka
- so i biber po ukusu
- voda (još bolje: bujon od kocke s ukusom govedine)
- maslinovo ulje po potrebi
Za bešamel sos od jogurta:
- 200 ml jogurta
- 2 kašike brašna
- 1/3 šolje rendanog kačkavalja
- 2 jajeta
Priprema
- Sipajte maslinovo ulje u tiganj, pa kad se zagreje izdinstajte na njemu crni luk i rendani paradajz. Kad luk postane staklast, ubacite mleveno meso i pržite uz mešanje.
- Potom dodajte vodu ili goveđi bujon, pa ubacite so i biber, promešajte i ostavite da se krčka poklopljeno oko 30 minuta na tihoj do srednjoj vatri.
- U međuvremenu napravite bešamel od jogurta, tako što ćete umutiti dva jajeta, pa dodati jogurt, brašno i rendani kačkavalj, a zatim sve dobro umutiti.
- Podmažite malu tepsiju, pa stavite list testenine za lazanje, pa kašikom nanesite sloj dinstanog mlevenog mesa. Ponavljajte dok ne potrošite materijal.
- Kada završite testeninom, sipajte preko bešamel od jogurta, pa kašikom lepo rasporedite.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok bešamel na porumeni.
BONUS VIDEO
Napravite ćufte i špagete kao Italijani
( Glossy, T.S.R. )