Idealne su za brzi ručak, porodično okupljanje ili kada želite da impresionirate goste bez previše truda!

Ako volite lazanje, ali nemate vremena za klasičnu pripremu, onda su ove lažne lazanje savršen izbor za vas!
Brze, jednostavne i neverovatno ukusne, spremiće vas za uživanje u samo nekoliko koraka.
Umesto klasičnih kora, koristimo sastojke koji skraćuju proces kuvanja, ali zadržavaju pun, bogat ukus omiljenog italijanskog jela. Sočan fil, neodoljivi sir i savršena kombinacija začina učiniće da se ovo jelo topi u ustima.
Sastojci:
- 1 luk
- 500 g mlevenog mesa
- 1,5 kašičice belog luka u prahu
- so i biber
- 2 kašike paradajz paste 1 kašičica vorčester sosa
- 750 ml bujona (3 šolje)
- 400 g paradajz soka sa komadičima paradajza
- 340 g makarona
- 2 grančice svežeg timijana
- 400 g sira (2 šolje)
Priprema:
- Stavite seckani luk da se proprži na vrelom ulju, kada postane kristalast dodajte mleveno meso da se prži.
- Dodajte beli luk u prahu, so i biber pa dobro umešajte sve. Zatim dodajte pastu od paradajza, mešajte dok se prži, potom dodajte vorčester sos, bujon, sok od paradajza sa komadićima i mešajte.
- Dodajte testeninu i timijan, poklopite pa neka se sve zajedno krčka oko 10 minuta. Narendajte na krupno sir, pa 340g dodajte u jelo i umešajte. Ostatak pospite odozgo pa sve ubaite u rernu da se peče par minuta dok sir ne postane zlatkasto braonkaste boje. Možete poslužiti jelo. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ko je spremio najbolju bečku šniclu, omiljeno jelo svake porodice?