pravi specijalitet

Pronašli smo recept za LAŽNU LAZANJU i apsolutno ga morate isprobati – ukusna je, sočna & topi se u ustima!

0

Idealne su za brzi ručak, porodično okupljanje ili kada želite da impresionirate goste bez previše truda!

Ovaj recept će vas oduševiti
Ovaj recept će vas oduševitifoto: Youtube / Printscreen / @Leckerste_essen

Ako volite lazanje, ali nemate vremena za klasičnu pripremu, onda su ove lažne lazanje savršen izbor za vas!

 

Brze, jednostavne i neverovatno ukusne, spremiće vas za uživanje u samo nekoliko koraka.

 

Umesto klasičnih kora, koristimo sastojke koji skraćuju proces kuvanja, ali zadržavaju pun, bogat ukus omiljenog italijanskog jela. Sočan fil, neodoljivi sir i savršena kombinacija začina učiniće da se ovo jelo topi u ustima.

 

Sastojci:

 

  • 1 luk
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1,5 kašičice belog luka u prahu
  • so i biber
  • 2 kašike paradajz paste 1 kašičica vorčester sosa
  • 750 ml bujona (3 šolje)
  • 400 g paradajz soka sa komadičima paradajza
  • 340 g makarona
  • 2 grančice svežeg timijana
  • 400 g sira (2 šolje)

 

Priprema:

 

  1. Stavite seckani luk da se proprži na vrelom ulju, kada postane kristalast dodajte mleveno meso da se prži.
  2. Dodajte beli luk u prahu, so i biber pa dobro umešajte sve. Zatim dodajte pastu od paradajza, mešajte dok se prži, potom dodajte vorčester sos, bujon, sok od paradajza sa komadićima i mešajte.
  3. Dodajte testeninu i timijan, poklopite pa neka se sve zajedno krčka oko 10 minuta. Narendajte na krupno sir, pa 340g dodajte u jelo i umešajte. Ostatak pospite odozgo pa sve ubaite u rernu da se peče par minuta dok sir ne postane zlatkasto braonkaste boje. Možete poslužiti jelo. Prijatno!

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ko je spremio najbolju bečku šniclu, omiljeno jelo svake porodice?

Error in getting video.

 

makonda-tracker