Em ukusni, em gotovi za tili čas, savršeni za ručak ili večeru, jer ih svi obožavaju
Da li vam je dosadilo da spremate jela koja se komplikovana, dugo se kuvaju, a kad ih stavite na sto deca okrenu očima na njih. Za stolom krene prenemaganje, to im se ne jede, onda je vreme za spremanje nečeg ukusnog i brzog, a omiljenog.
U pitanju su pileći štapići pohovani sa jajima, brašnom i prezlama, spolja hrskavi, a unutra toliko mekani da se jednostavno tope pod nepcima.
Evo šta vam je za njihovu pripremu potrebno.
Sastojci:
- 2 pileća fileta (oko 500 g)
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice bibera
- ½ kašičice belog luka u prahu
- ½ kašičice slatke paprike
- 1 jaje
- 3 kašike mleka
- ½ šolje brašna
- 1 šolja prezli (ili panko mrvice za ekstra hrskavost)
- ½ šolje rendanog parmezana (opciono, za dodatni ukus)
- Ulje za prženje
Priprema:
Pileće filete isecite na male komade (veličine zalogaja). Posolite, pobiberite i dodajte beli luk u prahu i papriku. Promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta. U jednu posudu stavite brašno, u drugu jaja s mlekom, a u treeću prezle pomešane sa parmezanom.
Svaki komad piletine uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaje, pa u smesu prezli i parmezana. Pritisnite lagano da se smesa dobro zalepi.
U dubljoj tiganju ili fritezi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Pržite nuggetse 3-4 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi.
Vadite ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Ako želite zdraviju verziju, pecite ih u rerni na 200°C oko 20-25 minuta. Poslužite uz omiljeni sos – kečap, majonez, tartar sos ili BBQ.
Bonus video:
Recept za sremačke salčiće




