Ukoliko vam se jede nešto ukusno a nemate puno vremena na raspolaganju, imamo pravi predlog za vas.

Punjene pečurke jedan su od omiljenih, a neretko bez razloga zapostavljenih specijaliteta.
Obično ih filujemo sirom ili prvim što nam padne pod ruku. Ovaj recept malo je drugačiji od onoga na šta smo inače navikli, ali je isto tako jedostavan, brz i lak za pripremu.
Sve što će vam biti potrebno jeste par sastojaka i manje od pola sata vremena, a rezultat je – čista čarolija!
Sastojci:
- 8 velikih šampinjona
- 2 jaja
- So
- 50 g putera
- Mladi luk
- peršun
- 3 čena belog luka
- Biber
- 80 g prezli
- 60 g sira
Priprema:
- Operite šampinjone i izvadite stabaoca. Jaja ulijte u jednu posudu i zasolite, pa potom umutite i sipajte ravnomerno u svaku pečurku. Pečurke poređajte na pleh preko pek papira i stavite na 200 stepeni da se peku oko 15 minuta.
- Za to vreme rastopite puter na tiganju pa sitno naseckan peršun, mladi i beli luk propržite na njemu. Dodajte soli i bibera po želji i mešajte dok se prži oko 1 minut. Potom dodajte prezle, mešajte jedno 2-3 minuta. Kada se sve sjedini i dobije tamnozlatkastu boju ravnomerno rasporedite u pečurke koje ste prethodno izvukli iz rerne.
- Potom narendajte sir po želji i stavite odozgo kao poslednji sloj na svaku pečurku. Ubacite još 5 minuta u rernu dok se sir ne istopi i možete da poslužite. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ko je spremio najbolju bečku šniclu, omiljeno jelo svake porodice?