Poslužite ga uz omiljeni prilog i uživajte u ukusu koji će vas osvojiti već na prvi zalogaj!

Ako želite da pripremite savršeno sočno meso u rolu iz rerne, punjeno kremastim sirom koji se rasteže pri svakom zalogaju, ovaj recept je pravi izbor za vas.
Hrskava korica, bogat i aromatičan nadev i neodoljivi sokovi koji ostaju zarobljeni unutar mesa čine ovo jelo pravim gastronomskim užitkom.
Uz pravu kombinaciju začina i savršen način pečenja, dobićete specijalitet kojem niko neće moći da odoli.
Sastojci:
- 500 g mlevene piletine
- 50 g putera
- 30 ml mleka
- 50 g putera
- 200 g pečuraka
- 250 g sira
- 200 g slanine
Priprema:
-
U jednoj posudi pomešajte pileće mleveno meso, jaje i hleb natopljen u mleko, dodajte puter, so i crni biber i mešajte dok smesa ne postane glatka.
-
Rasporedite smesu pravougaono na papir za pečenje.
-
Narendajte sir. Pospite ga preko pravougaonika mesa
-
Ispecite pečurke i stavite ih na meso.
-
Zarolajte i na vrh stavite poslednji sloj slanine.
-
Stavite u rernu da se peče oko 45-55 minuta na 180 °C.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ko je spremio najbolju bečku šniclu, omiljeno jelo svake porodice?