pravi specijalitet

Hrskavo spolja, mekano & sočno iznutra: Najlepše rolovano meso iz rerne spremno je očas posla i topi se u ustima

0

Poslužite ga uz omiljeni prilog i uživajte u ukusu koji će vas osvojiti već na prvi zalogaj!

Jedno od najukusnijih jela koje ćete probati
Jedno od najukusnijih jela koje ćete probatifoto: Youtube / Printscreen / @Leckerste_essen

Ako želite da pripremite savršeno sočno meso u rolu iz rerne, punjeno kremastim sirom koji se rasteže pri svakom zalogaju, ovaj recept je pravi izbor za vas.

 

Hrskava korica, bogat i aromatičan nadev i neodoljivi sokovi koji ostaju zarobljeni unutar mesa čine ovo jelo pravim gastronomskim užitkom.

 

Uz pravu kombinaciju začina i savršen način pečenja, dobićete specijalitet kojem niko neće moći da odoli. 

 

Sastojci:

 

  • 500 g mlevene piletine
  • 50 g putera
  • 30 ml mleka
  • 50 g putera
  • 200 g pečuraka
  • 250 g sira
  • 200 g slanine

 

Priprema:

 

  1. U jednoj posudi pomešajte pileće mleveno meso, jaje i hleb natopljen u mleko, dodajte puter, so i crni biber i mešajte dok smesa ne postane glatka.

  2. Rasporedite smesu pravougaono na papir za pečenje.

  3. Narendajte sir. Pospite ga preko pravougaonika mesa

  4. Ispecite pečurke i stavite ih na meso.

  5. Zarolajte i na vrh stavite poslednji sloj slanine.

  6. Stavite u rernu da se peče oko 45-55 minuta na 180 °C.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ko je spremio najbolju bečku šniclu, omiljeno jelo svake porodice?

 

makonda-tracker