san snova

Kremasta, mekana & slasna pita od višanja: Punjena najfinijom sufle kremom, miluje sva čula i pravi je slatki užitak!

0

Ukoliko su vam dosadili tradicionalni starinski recepti, imamo super rešenje.

Ovo je najslađa pita koju ćete probati
Ovo je najslađa pita koju ćete probatifoto: Youtube / Printscreen / @Einfache_Rezepte_schnell

Pita s višnjama i sufle kremom neobičan je spoj slatkog i osvežavajućeg ukusa koji miluje nepce i osvaja već pri prvom zalogaju.

 

Spolja je hrskava, a iznutra neodoljivo vazdušasta i mekana i garantovano će se svideti svakom sladokuscu.

 

Sprema se jednostavno i brzo, a jednom kada isprobate ovaj recept poželećete da je pravite stalno!

 

SASTOJCI

 

testo:

  • 3 jaja
  • 2 kašike šećera
  • Prstohvat soli
  • 2 kašike gčkog jogurta
  • 90 g putera
  • 270 g brašna
  • Prstohvat vanile
  • 1 kašičica praška za pecivo

Džem od višanja:

  • 500 g višanja (zamrznutih ili svežih)
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike skroba

Krem sufle:

 

Džem od višanja se pravi u tren oka
Džem od višanja se pravi u tren okafoto: Shutterstock / irina2511

PRIPREMA

 

  1. U jedan lončić stavite 500g višanja, skrob i šećer i dobro izmešajte pa stavite na laganu vatru da krčka i s vremena na vreme mešajte.
  2. Za to vreme u jednu posudu ulijte jaja, dodajte soli i šećera i dobro umešajte, zatim dodajte grčki jogurt i otopljeni puter pa opet umešajte. Sipajte, brašno, vanilu u prahu i prašak za pecivo. Dobro sve mesite dok ne dobijete homogenu testastu masu, po potrebi dodajte brašna.
  3. 1/4 testa odvojite i stavite u frižider. Po dnu i ivicama okruglastog pleha/kalupa, prethodno prekrivenog pek papirom,  rasporedite ravnomerno 3/4 testaste mase. Isključite džem od višanja ukoliko se zgusnuo i prokuvao te ravnomerno rasporedite preko testa.
  4. U jednoj posudi mikserom izmiksujte belanca, običan i vanilin šećer. U sneg od belanaca dodajte skrob, jogurt/pavlaku i sve dobro pomešajte, pa prelijte preko džema od višanja.
  5. Potom uzmite iz frižidera 1/4 testa koju ste ostavili i narendajte na sitno preko snega od belanaca. Ubacite u rernu na 170 stepeni da se peče oko 45-50 minuta. Kada bude gotovo sačekajte da se prohladi, isecite i servirajte. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO)

Error in getting video.

 

makonda-tracker