pravi specijalitet

Recept koji je zaludeo svet: Punjene pileće rolnice u hrskavoj slaninici slasne su & sočne, a spremne očas posla!

0

Ovaj recept je jednostavan za pripremu, ali izgleda i ima ukus kao specijalitet iz najboljih restorana.

Ovaj recept je san snova
Ovaj recept je san snovafoto: Youtube / Printscreen / @Leckerste_essen

Ako tražite savršen spoj hrskavog i sočnog, punjena piletina uvijena u slaninicu je pravi izbor za vas.

 

Spolja vas dočekuje savršeno pečena, hrskava slanina, dok se unutra krije bogat i sočan nadev koji svaki zalogaj čini neodoljivim.

 

Bilo da ga poslužite uz pire krompir, pečeni povrćni prilog ili svežu salatu, uspeh je zagarantovan!

 

Sastojci:

 

  • 1 ceo čen belog luka
  • 1 pileća prsa (za 3 rolne)
  • so i biber
  • 150 g spanaća 
  • 60 g Čedar sira (2 kriške po lepinji) 
  • 200 g slanine (2 kriške po lepinji) 

 

Priprema: 

 

  1. Glavicu  belog luka prelijte maslinovim uljem i zasolite pa uvijte u aluminijumsku foliju i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni oko 35 minuta.
  2. Za to vreme isecite i čekićem istucite pileće filete, zasolite ih i pobiberite. Kada se beli luk ispekao, izvucite sredinu iz ljuske i izgnječite viljuškom pa ravnomerno razmažite preko svakog fileta.
  3. Na maslinovom ulju na tiganju propržite bebi spanać dok ne omekša, pa dodajte i njega preko belog luka. Po dve kriške čedar sira stavite na svaki filet preko spanaća. Zatim svaki file urolajte s jednog kraja na drugi, potom ih umotajte u slaninu.
  4. Probodite sve rolnice štapom za ražnjić tako da se ne raspadnu, te ih propržite u tiganju na maslinovom ulju fino sa svih strana. Poslužite uz pire krompir ili prilog po želji i uživajte. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Raša i Seka komentarišu jelo

Error in getting video.

 

makonda-tracker