Ovaj recept je jednostavan za pripremu, ali izgleda i ima ukus kao specijalitet iz najboljih restorana.

Ako tražite savršen spoj hrskavog i sočnog, punjena piletina uvijena u slaninicu je pravi izbor za vas.
Spolja vas dočekuje savršeno pečena, hrskava slanina, dok se unutra krije bogat i sočan nadev koji svaki zalogaj čini neodoljivim.
Bilo da ga poslužite uz pire krompir, pečeni povrćni prilog ili svežu salatu, uspeh je zagarantovan!
Sastojci:
- 1 ceo čen belog luka
- 1 pileća prsa (za 3 rolne)
- so i biber
- 150 g spanaća
- 60 g Čedar sira (2 kriške po lepinji)
- 200 g slanine (2 kriške po lepinji)
Priprema:
- Glavicu belog luka prelijte maslinovim uljem i zasolite pa uvijte u aluminijumsku foliju i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni oko 35 minuta.
- Za to vreme isecite i čekićem istucite pileće filete, zasolite ih i pobiberite. Kada se beli luk ispekao, izvucite sredinu iz ljuske i izgnječite viljuškom pa ravnomerno razmažite preko svakog fileta.
- Na maslinovom ulju na tiganju propržite bebi spanać dok ne omekša, pa dodajte i njega preko belog luka. Po dve kriške čedar sira stavite na svaki filet preko spanaća. Zatim svaki file urolajte s jednog kraja na drugi, potom ih umotajte u slaninu.
- Probodite sve rolnice štapom za ražnjić tako da se ne raspadnu, te ih propržite u tiganju na maslinovom ulju fino sa svih strana. Poslužite uz pire krompir ili prilog po želji i uživajte. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Raša i Seka komentarišu jelo
( Glossy, E.S. )