morate probati

Pronašli smo najlepši recept za domaći sutlijaš: Kremast je & neodoljivo slasan, a tajna teksture leži u ovom sastojku

0

Njegova priprema je jednostavna, ali ključ leži u pravom odnosu sastojaka i pažljivom mešanju kako bi se dobila savršena tekstura.

Ovo je recept koji morate probati
Ovo je recept koji morate probatifoto: Africa Studio/Shutterstock

Sutlijaš je jedan od onih tradicionalnih dezerata koji nas vraća u detinjstvo i budi osećaj topline doma.

 

Ovaj kremasti i mirisni slatkiš savršen je za svaku priliku – bilo da ga poslužujete kao lagan desert nakon ručka ili kao slatku utehu u hladnim danima.

 

Uz ovaj recept, napravićete najlepši domaći sutlijaš koji je kremast, bogat i pun vanilastog ukusa.

 

Sastojci:

 

 

Priprema:

 

  1. Isperite pirinač u hladnoj vodi, a zatim ga stavite u šerpu sa 200 ml vode i kuvajte na laganoj vatri dok ne upije svu tečnost.
  2. Dodajte mleko, prstohvat soli i kuvajte na srednjoj vatri uz povremeno mešanje.
  3. Kada pirinač omekša (posle otprilike 15 minuta), dodajte šećer i vanilin šećer, pa nastavite da kuvate još 10-15 minuta, dok sutlijaš ne postane gust i kremast.
  4. Po želji, dodajte slatku pavlaku pred kraj kuvanja za dodatnu punoću ukusa.
  5. Sutlijaš sipajte u činije i ostavite da se malo prohladi. Pospite cimetom ili rendanom čokoladom po ukusu.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO)

 

makonda-tracker