Njegova priprema je jednostavna, ali ključ leži u pravom odnosu sastojaka i pažljivom mešanju kako bi se dobila savršena tekstura.

Sutlijaš je jedan od onih tradicionalnih dezerata koji nas vraća u detinjstvo i budi osećaj topline doma.
Ovaj kremasti i mirisni slatkiš savršen je za svaku priliku – bilo da ga poslužujete kao lagan desert nakon ručka ili kao slatku utehu u hladnim danima.
Uz ovaj recept, napravićete najlepši domaći sutlijaš koji je kremast, bogat i pun vanilastog ukusa.
Sastojci:
- 1 litar mleka
- 100 g pirinča (okruglog zrna)
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 prstohvat soli
- 50 ml slatke pavlake (po želji za dodatnu kremastost) Cimet ili rendana čokolada za posipanje
Priprema:
- Isperite pirinač u hladnoj vodi, a zatim ga stavite u šerpu sa 200 ml vode i kuvajte na laganoj vatri dok ne upije svu tečnost.
- Dodajte mleko, prstohvat soli i kuvajte na srednjoj vatri uz povremeno mešanje.
- Kada pirinač omekša (posle otprilike 15 minuta), dodajte šećer i vanilin šećer, pa nastavite da kuvate još 10-15 minuta, dok sutlijaš ne postane gust i kremast.
- Po želji, dodajte slatku pavlaku pred kraj kuvanja za dodatnu punoću ukusa.
- Sutlijaš sipajte u činije i ostavite da se malo prohladi. Pospite cimetom ili rendanom čokoladom po ukusu.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO)