miris doma

Kremast i neodoljiv majmunski kolač po starinskom receptu iz bakinog kuvara: Miluje sva čula & osvaja na prvi zalogaj!

0

Ovaj dezert idealan je za ljubitelje čokolade i banana, a često se priprema za porodična okupljanja i proslave.

Ovo je najlepši recept za majmunski kolač
Ovo je najlepši recept za majmunski kolačfoto: Youtube / Printscreen / @sunnykitchen6060

Majmunski kolač je kremasta poslastica koja kombinuje sočan kakao biskvit, bogat čokoladni krem i sveže banane, stvarajući neodoljiv spoj ukusa.

 

Njegova priprema zahteva malo truda, ali rezultat je sladak užitak koji osvaja na prvi zalogaj.

 

Sastojci:

 

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike kakao praha
  • 6 kašika vruće vode

Za krem:

  • 2 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike gustina
  • 2 dl mleka
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 1 margarin (250 g)

Ostalo:

  • 5-6 banana
  • 500 ml slatke pavlake

Za glazuru:

  • 3 kašike vode
  • 3 kašike šećera
  • 80 g čokolade za kuvanje
  • 50 g margarina

 

Priprema:

 

  1. Umutite žumanca sa šećerom dok smesa ne postane penasta. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i kakao prahom, zatim mleko i ulje, i sve dobro sjedinite.Na kraju, lagano umešajte sneg od belanaca. Smesu sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-45 minuta.
  2. U posudi pomešajte jaja, šećer, vanilin šećer i gustin s malo mleka. Ostatak mleka zagrejte do vrenja, zatim dodajte pripremljenu smesu i kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. U vruć krem dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne otopi. Ostavite krem da se ohladi, a zatim umešajte umućen margarin dok ne postane gladak i kremast.
  3. Ohlađeni biskvit premažite pripremljenim kremom. Preko krema rasporedite banane isečene na kolutiće. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag i nanesite je preko banana.
  4. U šerpi zagrejte vodu i šećer dok se šećer ne otopi. Dodajte izlomljenu čokoladu i margarin, mešajući dok smesa ne postane glatka i sjajna.
  5. Ostavite glazuru da se malo prohladi, zatim je ravnomerno prelijte preko šlaga. Kolač ostavite u frižideru nekoliko sati, ili najbolje preko noći, da se dobro stegne i ukusi prožmu. Pre služenja, secite na kocke i uživajte u ovoj kremastoj poslastici.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Evo poslastice iz najluđih snova

 

makonda-tracker