Savršeno rešenje za ukusan obrok tokom užurbanih dana!
Ako ste ljubitelj lazanja, ali nemate vremena za slojevito slaganje i dugotrajno pečenje u rerni, ovaj recept za lazanje iz tiganja će vas oduševiti!
Priprema je jednostavna i brza, a rezultat su bogati, sočni i ukusni slojevi koji podsećaju na tradicionalne lazanje.
Sve se sprema u jednom tiganju, što znači manje prljavog posuđa, a ukus ostaje neodoljiv.
Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa (mešavina junetine i svinjetine ili po želji)
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 čena belog luka, usitnjena
- 400 g paradajz pelata ili soka
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašičica suvog origana
- 1 kašičica suvog bosiljka 1/2 kašičice šećera
- 200 g tankih kora za lazanje (nije potrebno prethodno kuvanje)
- 200 g rendanog kačkavalja ili mocarele
- 100 g rendanog parmezana
- 200 ml mleka ili pavlake za kuvanje
- So i biber po ukusu
- Maslinovo ulje za prženje
Priprema:
- U dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte iseckani crni i beli luk i pržite dok ne postanu staklasti. Zatim dodajte mleveno meso i pržite dok ne dobije zlatnu boju.
- U tiganj dodajte paradajz pelat, paradajz pire, origano, bosiljak, šećer, so i biber. Kuvajte 5–7 minuta dok se sos ne zgusne.
- Na meso i sos rasporedite koru za lazanje tako da prekrijete dno tiganja. Preko kora stavite deo rendanog kačkavalja i parmezana. Ponavljajte postupak slaganja dok ne potrošite sve sastojke, završavajući slojem sira.
- Prelijte mlekom ili pavlakom za kuvanje, vodeći računa da tečnost dođe do svih slojeva. Pokrijte tiganj poklopcem i kuvajte na tihoj vatri 20–25 minuta, dok kore ne omekšaju i sir se ne rastopi.
- Kada su lazanje gotove, skinite poklopac i pojačajte vatru na minut ili dva kako bi se gornji sloj sira blago zapečao.
- Ostavite lazanje da odstoje 5 minuta pre sečenja. Servirajte toplo uz svežu salatu ili parče hleba.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ko je spremio najbolju bečku šniclu, omiljeno jelo svake porodice?
( Glossy, E.S. )