da prste poližeš

Ukusnije nećete probati: Pronašli smo recept za najlepše lazanje iz tiganja – tope se u ustima i gotove su za pola sata!

0

Savršeno rešenje za ukusan obrok tokom užurbanih dana!

Lepše nećete probati!
Lepše nećete probati!foto: Ungnoi Lookjeab/Shutterstock

Ako ste ljubitelj lazanja, ali nemate vremena za slojevito slaganje i dugotrajno pečenje u rerni, ovaj recept za lazanje iz tiganja će vas oduševiti!

 

Priprema je jednostavna i brza, a rezultat su bogati, sočni i ukusni slojevi koji podsećaju na tradicionalne lazanje.

 

Sve se sprema u jednom tiganju, što znači manje prljavog posuđa, a ukus ostaje neodoljiv. 

 

Sastojci:

 

  • 300 g mlevenog mesa (mešavina junetine i svinjetine ili po želji)
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 2 čena belog luka, usitnjena
  • 400 g paradajz pelata ili soka
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 kašičica suvog bosiljka 1/2 kašičice šećera
  • 200 g tankih kora za lazanje (nije potrebno prethodno kuvanje)
  • 200 g rendanog kačkavalja ili mocarele
  • 100 g rendanog parmezana
  • 200 ml mleka ili pavlake za kuvanje
  • So i biber po ukusu
  • Maslinovo ulje za prženje

 

Priprema:

 

  1. U dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte iseckani crni i beli luk i pržite dok ne postanu staklasti. Zatim dodajte mleveno meso i pržite dok ne dobije zlatnu boju.
  2. U tiganj dodajte paradajz pelat, paradajz pire, origano, bosiljak, šećer, so i biber. Kuvajte 5–7 minuta dok se sos ne zgusne.
  3. Na meso i sos rasporedite koru za lazanje tako da prekrijete dno tiganja. Preko kora stavite deo rendanog kačkavalja i parmezana. Ponavljajte postupak slaganja dok ne potrošite sve sastojke, završavajući slojem sira.
  4. Prelijte mlekom ili pavlakom za kuvanje, vodeći računa da tečnost dođe do svih slojeva. Pokrijte tiganj poklopcem i kuvajte na tihoj vatri 20–25 minuta, dok kore ne omekšaju i sir se ne rastopi.
  5. Kada su lazanje gotove, skinite poklopac i pojačajte vatru na minut ili dva kako bi se gornji sloj sira blago zapečao.
  6. Ostavite lazanje da odstoje 5 minuta pre sečenja. Servirajte toplo uz svežu salatu ili parče hleba.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ko je spremio najbolju bečku šniclu, omiljeno jelo svake porodice?

 

makonda-tracker