neodoljive

Nemasne, faširane šnicle iz rerne gotove očas posla: Ideja za brzi ručak posle kog nema praznog stomaka u kući

0

Domaće faširane šnicle uvek su dobro rešenje za izdašan i zasitan ručak na brzinu, a uz ovaj jednostavan recept će one biti jednako sočne, ali bez previše masnoće.

Sočne domaće faširane šnicle pečene u rerni nisu previše masne
Sočne domaće faširane šnicle pečene u rerni nisu previše masnefoto: Galina Mikhalishina/Shutterstock

Jela od mlevenog mesa veoma su popularna u srpskoj kuhinji, a faširane šnicle spadaju u najomiljenija jer se pripremaju brzo i lako i odlično idu uz bareni krompir, pirinač, grašak, pire i sve vrste salata.


Ukoliko ih izbegavate zbog prženja u mnogo ulja, dopašće vam se alternativa iz rerne, u kojoj se ulje koristi samo za premazivanje pleha.

 

Ipak, ovako pripremljene faširane šnicle su vrlo sočne zahvaljujući jajima, a uz pravu razmeru začina biće fenomenalnog ukusa.

Sastojci:

 

  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 jajeta
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 50 g prezli
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica majčine dušice
  • malo ulja


Priprema

  1. Sitno iseckajte crni i beli luk i pomešajte ih s mlevenim mesom i majčinom dušicom.
  2. Zamesite rukom, pa dodajte jaja, so, biber, suvi začin, mlevenu papriku i prezle. Sve umesite tako da dobijete finu, kompaktnu smesu.
  3. Oblikujte u loptice, pa ih spljeskajte tako da dobijete pljeskavice.
  4. Ređajte u pleh, koji ste prethodno premazali uljem.
  5. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, oko 45 minuta.

 

BONUS VIDEO

Ne držite meso u zamrzivaču duže od 6 meseci

 

makonda-tracker