Domaće faširane šnicle uvek su dobro rešenje za izdašan i zasitan ručak na brzinu, a uz ovaj jednostavan recept će one biti jednako sočne, ali bez previše masnoće.
Jela od mlevenog mesa veoma su popularna u srpskoj kuhinji, a faširane šnicle spadaju u najomiljenija jer se pripremaju brzo i lako i odlično idu uz bareni krompir, pirinač, grašak, pire i sve vrste salata.
Ukoliko ih izbegavate zbog prženja u mnogo ulja, dopašće vam se alternativa iz rerne, u kojoj se ulje koristi samo za premazivanje pleha.
Ipak, ovako pripremljene faširane šnicle su vrlo sočne zahvaljujući jajima, a uz pravu razmeru začina biće fenomenalnog ukusa.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 2 jajeta
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 50 g prezli
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica suvog začina
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica majčine dušice
- malo ulja
Priprema
- Sitno iseckajte crni i beli luk i pomešajte ih s mlevenim mesom i majčinom dušicom.
- Zamesite rukom, pa dodajte jaja, so, biber, suvi začin, mlevenu papriku i prezle. Sve umesite tako da dobijete finu, kompaktnu smesu.
- Oblikujte u loptice, pa ih spljeskajte tako da dobijete pljeskavice.
- Ređajte u pleh, koji ste prethodno premazali uljem.
- Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, oko 45 minuta.
BONUS VIDEO
Ne držite meso u zamrzivaču duže od 6 meseci
( Glossy, T.S.R. )