i slatki i ljupki

Preliveni Elzini kolačići, brzi slatkiš od oblande: Poslastica koju možete služiti i za slavu i posle svakodnevne kafe

0

Ovaj aromatični dezert priprema se vrlo brzo i jednostavno, a iako su mu glavni sastojci pomorandža i limun, dozvoljeno je eksperimentisanje u skladu s vašim ukusom.

Brzi zimski kolačići
Brzi zimski kolačićifoto: P-fotography/Shutterstock

Ako vam nedostaje ideja za sitne kolače za slavu ili samo želite da probate nešto drugačije uz kaficu posle ručka, obavezno probajte ovaj interesantan dezert.

 

Priprema se jednostavno, a zahvaljujući cimetu i citrusnim ukusima ima pravi zimski "šmek".


Sastojci:

 

  • 3 jajeta
  • 250 g šećera
  • rendana kora jednog limuna
  • 50 g kandirane pomorandže
  • 50 g kandiranog limuna
  • 1 kašika cimeta
  • 250 g mlevenog badema
  • na vrh noža prašak za pecivo
  • (po potrebi) 1-2 kašike brašna


Za glazuru:

 

  • 175 g šećera u prahu
  • 3 kašike soka od limuna
  • oblande sečene u krug prečnika 7 cm


Priprema

  1. Umutite penasto jaja i šećer, pa dodajte rendanu koru limuna, sitno seckane kandirane pomorandže i limun i preostale sastojke za testo. Ako je retko, dodajte brašno.
  2. Sipajte testo u špric i istiskajte ga na krugove od oblandi.
  3. Pecite u rerni zagrejanoj na 175 stepeni, pa smanjite na 150 i pecite oko 15 minuta.
  4. U međuvremenu, umutite šećer u prahu i sok od limuna, pa time prelijte prohlađene kolačiće.

Umesto kandirane pomorandže i limuna možete koristiti ananas, višnje ili neko drugo voće, kao i ono iz kompota.


BONUS VIDEO

Rašina kuhinja: Čorba od celera u celeru

 

makonda-tracker