Ovaj aromatični dezert priprema se vrlo brzo i jednostavno, a iako su mu glavni sastojci pomorandža i limun, dozvoljeno je eksperimentisanje u skladu s vašim ukusom.
Ako vam nedostaje ideja za sitne kolače za slavu ili samo želite da probate nešto drugačije uz kaficu posle ručka, obavezno probajte ovaj interesantan dezert.
Priprema se jednostavno, a zahvaljujući cimetu i citrusnim ukusima ima pravi zimski "šmek".
Sastojci:
- 3 jajeta
- 250 g šećera
- rendana kora jednog limuna
- 50 g kandirane pomorandže
- 50 g kandiranog limuna
- 1 kašika cimeta
- 250 g mlevenog badema
- na vrh noža prašak za pecivo
- (po potrebi) 1-2 kašike brašna
Za glazuru:
- 175 g šećera u prahu
- 3 kašike soka od limuna
- oblande sečene u krug prečnika 7 cm
Priprema
- Umutite penasto jaja i šećer, pa dodajte rendanu koru limuna, sitno seckane kandirane pomorandže i limun i preostale sastojke za testo. Ako je retko, dodajte brašno.
- Sipajte testo u špric i istiskajte ga na krugove od oblandi.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 175 stepeni, pa smanjite na 150 i pecite oko 15 minuta.
- U međuvremenu, umutite šećer u prahu i sok od limuna, pa time prelijte prohlađene kolačiće.
Umesto kandirane pomorandže i limuna možete koristiti ananas, višnje ili neko drugo voće, kao i ono iz kompota.
BONUS VIDEO
Rašina kuhinja: Čorba od celera u celeru
( Glossy, T.S.R. )