Ako volite slane rolate, ovaj sa ajvarom, krem sirom i krastavčićima je veoma ukusan i pogodan za svaku trpezu.
Stiže jesenja sezona slava, a svako predjelo je obogaćeno slanim rolatima.
Bilo da birate one klasične sa spanaćem ili nešto drugačije verzije, nećete pogrešiti, a najukusniji rolati s oni u kojima je fil bogat i prosto se zalogaji tope u ustima.
Posebno se vole rolati s ajvarom u kori, a ovakav recept će vam se nesumnjivo dopasti!
Sastojci:
- 4 jaja
- 5 kašika brašna
- 3 kašike ajvara
- 2 kašike vode
- 2 kašike ulja
- kašika kisele pavlake
- malo soli
- pola kesice praška za pecivo
za fil:
- 100 gr krem sira
- 150 gr pavlake
- 200 gr šunke
- 2 jaja (skuvana)
- 100 gr kačkavalja/trapista/gaude
- nekoliko kiselih krastavčića
Priprema:
- Odvojte belanca, pa ih umutite u čvrst šne. Žumanca umutite i dodajte im ajvar, ulje, malo pavlake i vodu.
- Dodajte postepeno sjedinjenoj smesi prosejano brašno i prašak za pecivo, uz neprestano mešanje, posolite i umešajte kašikom ili spatulom belanca.
- Koru izlijte u pleh obložen pek-papirom i pecite na 180 stepeni dok ne poprimi zlatnu boju.
- Rolat uvijte u pek-papir, ostavite da se ohladi, a onda filujte.
- Kuvana jaja, šunku i krastavčiće izrendajte i umešajte u sir i pavlaku. Sjedinite sve.
- Odmotanu koru filujte, pa preko stavite rendani trapist, te ponovo urolajte da se ukusi stope. Rolat uvijte u plastičnu foliju i ohladite u frižideru.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu