Ako tražite brz i jednostavan recept za preukusne i spolja hrskave lepinjice, na pravom ste mestu!
Ove domaće lepinje pripremaju se bez kvasca i jaja, što je sjajno jer ne morate čekati da testo naraste.
Za samo 10 minuta, uživaćete u toplim, mirisnim zalogajima idealnim za svaki obrok.
Ukusne su, jednostavne za pravljenje i garantovano će postati omiljene u vašem domu!
Sastojci:
- Višenamensko brašno 240g
- Voda 480 ml
- Šećer 5 g
- So 5 g
- Ulje
Priprema:
- U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so. Zatim postepeno dodajte vodu i mešajte dok ne postane glatka homogena masa. Zatim dodajte kašiku ulja i promešajte.
- Sipajte malo ulja na tiganj i zagrejte na srednjoj vatri. Odvojite jednu punu kutlaču smese i sipajte u tiganj. Neka se sa svake strane prži otprilike po 1 minut, dok ne dobije zlatnu boju i ne postane vazdiušasto poput oblaka.
- Ponavljajte proces dok ne potrošite smesu. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Komplet lepinja
( Glossy, E.S. )