nešto drugačije

Sušeni paradajz u maslinovom ulju najlepša je zimnica koju ćete probati & brz i ukusan dodatak apsolutno svakom jelu

0

Ako ste ljubitelj zimnice, ali želite da probate nešto drugačije i osvežavajuće, ovaj delikates idealan je izbor za vas.

Jednostavna i laka za pripremu zimnica
Jednostavna i laka za pripremu zimnicafoto: Ivanna Grigorova / Panthermedia / Profimedia

Ovaj recept za pikantnu zimnicu od sušenog paradajza ne samo da se priprema brzo i lako, već je i izuzetno svestran – odlično ide uz gotovo sva jela.

 

Paradajz osušen u rerni u kombinaciji sa začinima i aromatičnim uljem, daje savršenu ravnotežu između slatkastog ukusa i blage pikantnosti.

 

Savršen je dodatak salatama, testeninama, a dobro se pokazao i kao ukusni prilog uz hleb i sireve.

 

Sastojci:

 

 

 

Priprema: 

 

  1. Operite 2kg paradajza i isecite na četvrtine. Zatim dno pleha obložite pek papirom i na njega posložite sečeni paradajz. Između kriški paradajza posložite neoljušten beli luk.
  2. Sve prelijte maslinovim uljem, solju i biberom i ubacite na rernu da se peče oko 3-4 sata na 100 stepeni.
  3. Potom ugasite rernu i ostavite paradajz da se hladi, a zatim ga ravnomerno rasporedite u sterilisane tegle zajedno sa pečenim belim lukom i ruzmarinom. 
  4. Dodajte još po list svežeg bosiljka, list lovora, majčinu dušicu i prelijte maslinovim uljem. Dobro zatvorite i čuvajte u frižideru.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Zimnica u Kini i Srbiji-- zimski ritual za večnu nostalgiju

 

makonda-tracker