ideja za doručak ili večeru

Ako volite gibanicu, njih ćete obožavati: Mafini od cepkanih kora koji se spremaju brže od pite i najslasniji su doručak

0

Kada ne znate šta da spremite za brzinski doručak ili večeru, mafini sa sirom od cepkanih kora su sjajan izbor.

Mafini sa sirom od cepkanih kora su idealna alternativa onima s brašnom
Mafini sa sirom od cepkanih kora su idealna alternativa onima s brašnomfoto: Cesarz/Shutterstock

Nekad nam ponestane ideja za doručak ili večeru, pa ne znamo šta bismo spremili da je brzo, slasno i zasitno, a ovaj predlog će vam se sigurno dopasti ako volite pitu.

 

U pitanju su brzi mafini koji se spremaju s cepkanim korama, bez brašna, muke i truda. Za pola sata imate na stolu vruć i gotov obrok, a garantovano je mekan i preukusan.

 

Po ovom receptu se koriste heljdine kore, ali možete koristiti obične ili speltine.

 

 

 

Sastojci:

 

  • 4 jaja
  • 400 g sira
  • pola pakovanja heljdinih ili običnih kora za pitu (poko 200-250 gr)
  • 100 ml kisele vode
  • prašak za pecivo
  • so po ukusu, u zavisnosti da li je sir neslan

 

Priprema:

 

  1. Mikserom umutiti jaja, pa dodati so, kiselu vodu i prašak za pecivo.
  2. Izdrobiti sir i dodati u smesu.
  3. Pola pakovanja kora sitno iscepkati u smesu, promešati kašikom ili varjačom.
  4. Sipati u silikonske kalupe za mafine (12 komada), pa peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30-40 minuta, u zavisnosti od jačine rerne.
  5. Mafine (pre pečenja) možete posuti susamom po želji.
  6. Prijatno!

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Recept za slatko od slanine

 

makonda-tracker