morate probati

Lepinja iz rerne punjena sirom sprema se lako i brzo: Spolja je hrskava, iznutra mekana i prosto se topi u ustima

0

Bilo da ga pripremate za porodični doručak, užinu ili večeru, ovaj specijalitet osvojiće vas svojim savršenim ukusom i mirisom sveže pečenog testa.

Najukusnija lepinja koju ćete probati
Najukusnija lepinja koju ćete probatifoto: Youtube / Printscreen / deliciousday1

Ako tražite savršenu kombinaciju hrskavosti i mekoće, punjena lepinja iz rerne pravi je izbor!

 

Sa spoljašnjom korom koja fino puca pod zubima i sredinom koja je neverovatno mekana i vazdušasta, svaki zalogaj vas vodi u čistu gastronomsku radost.

 

Da stvar bude još bolja, lepinja je bogato punjena mocarela sirom koji se divno topi i rasteže, stvarajući onaj neodoljivi efekat koji nas tera da poželimo zalogaj više.

 

Sastojci:

 

Testo

  • 200 g brašna za hleb
  • 1 jaje sobne temperature
  • 80 ml toplog mleka
  • 4g suvog kvasca (velika 1 kašičica)
  • 20 g šećera (2 kašike)
  • 3 g soli (ravna 1 kašičica)
  • 30 g rastopljenog neslanog putera (5 kašika)

 

Punjenje

  • 2 krompira (430g) Težina sa korom
  • 3 prstohvata soli
  • Malo bibera u prahu
  • 40 g kreme ili mleka (4 ~ 5 kašika)
  • 140 g mocarela sira

 

Preliv

  • mleko 
  • 2 kašike rastopljenog neslanog putera 
  • peršun (opciono)

 

Priprema:

 

  1. U posudi pomešati jaje i mleko, pa dodati kvasac i šećer i ponovo umešati. Dodajte brašno i so pa sve dobro izmešajte, a onda počnite da mesite rukom dok se ne sjedini u testastu masu. Zatim dodajte otopljeni puter. Glatku masu podelite na dva dela oblika loptice, ostavite u posudi i prekrijte plastičnom folijom da odstoje sat vremena.
  2. Isecite krompire na kriške i skuvajte ih. Potom tako skuvanim kriškama dodajte soli i bibera, pa izgnječite kao za pire i dospite mleka. 
  3. Testaste loptice izvucite iz posude i mesite prvo rukama, zatim razvucite oklagijom i jedno testo stavite na pleh preko papira za pečenje, a drugo odložite. Zatim ravnomerno razmažite pire preko testa u plehu, pa pospite rendani mocarela sir, a onda sve poklopite drugim parčetom testa i na krajevima "ušuškajte" jedno testo preko drugoga.
  4. Prekrijte plastičnom folijom i neka odstoji 10-20 minuta.Zatim dobro premažite mlekom i prstima napravite udubljenja odozgo. Ubacite u rernu na 160 stepeni i neka se peče oko 30 minuta.
  5. Kada izvučete iz rerne, premažite istopljenim puterom i pospite sitno seckanim peršunom. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne propustite tradicionalno jelo Perua

 

makonda-tracker