Ako tražite recept za univerzalno testo koje možete koristiti za razne vrste peciva, na pravom ste mestu!
Ovaj recept za višenamensko testo je pravo rešenje za sve koji vole domaće kiflice, piroške ili lepinje.
Testo se priprema brzo i lako, a rezultat su meka i vazdušasta peciva koja mirišu na toplinu domaće kuhinje.
Bilo da planirate doručak, užinu ili večeru, ovo testo će vam omogućiti da u tren oka napravite omiljene domaće đakonije.
Sastojci:
- 4 šoljice brašna, 2 dl
- 2 kašike šećera
- pola kašike soli
- 2 kašike biljnog ulja
- 500 ml mleka
- kesica suvog kvasca
Priprema:
- Sve sastojke pomešajte tako da dobijete homogenu smesu.
- Smesu stavite u kesu i ubacite u frižider na 2 sata.
- Kada testo izvučete iz frižidera lagano ga razmesite na brašnjavoj podlozi.
- Tako pripremljeno testo možete koristiti za pripremu lepinja, piroški ili domaćih kiflica, u rerni ili na tiganju.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ne propustite tradicionalno jelo Perua
( Glossy, E.S. )