prava čarolija

Za slatka & slana peciva, kiflice i lepinje: Najlepše domaće testo gotovo je za samo 10 minuta

0

Ako tražite recept za univerzalno testo koje možete koristiti za razne vrste peciva, na pravom ste mestu!

Najlepše višenamensko testo za slatka i slana peciva
Najlepše višenamensko testo za slatka i slana pecivafoto: V Dragana/shutterstock

Ovaj recept za višenamensko testo je pravo rešenje za sve koji vole domaće kiflice, piroške ili lepinje.

 

Testo se priprema brzo i lako, a rezultat su meka i vazdušasta peciva koja mirišu na toplinu domaće kuhinje.

 

Bilo da planirate doručak, užinu ili večeru, ovo testo će vam omogućiti da u tren oka napravite omiljene domaće đakonije.

 

Sastojci:

 

  • 4 šoljice brašna, 2 dl
  • 2 kašike šećera
  • pola kašike soli
  • 2 kašike biljnog ulja
  • 500 ml mleka
  • kesica suvog kvasca

 

Sprema se lako i brzo
Sprema se lako i brzofoto: Yuganov Konstantin/Shutterstock

Priprema:

 

  1. Sve sastojke pomešajte tako da dobijete homogenu smesu.
  2. Smesu stavite u kesu i ubacite u frižider na 2 sata.
  3. Kada testo izvučete iz frižidera lagano ga razmesite na brašnjavoj podlozi.
  4. Tako pripremljeno testo možete koristiti za pripremu lepinja, piroški ili domaćih kiflica, u rerni ili na tiganju.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne propustite tradicionalno jelo Perua

 

makonda-tracker