Svojim ukusom ovaj sos oduševio je na milijarde ljudi širom sveta
Prilikom pripreme jela jedna od najvažnijih stvari je da imate dobar i proveren recept, ako već nemate neki svoj koji ljubomorno čuvate, jer znate da je najbolji.
Kada je u pitanju bolonjez sos, čuveni crveni sos od paradajza, koji se najčešće služi uz barenu testenini, špagete, recepata je zaista mnogo.
Ipak, ima onih koji su savršeni i koji dolaze pravo iz Italije, a svi znamo da su Italijani pravi majstoru u prirpemi ovog savršenog jela. Sad kad imate recept na vama je samo da pribavite neophodne sastojke i uživate u obroku koji će brzo biti pred vama.
Sastojci:
- 300 g špageta
- 300 g mlevene junetine
- 100 g šargarepe
- 200 g paradajz pelata
- 40 g parmezana
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 3 kašike ulja
- 200 ml crnog vina
- začini po želji
Priprema:
Špagete skuvati u slanoj vodi, iscediti i ostaviti sa strane dok spremate sos. Na ulju propržiti crni luk, izrendanu šargarepu i mleveno meso, pa dinstati 10 minuta. Potom dodati malo izgnječenog belog luka
Začiniti po želji i dinstati još 5 minuta, pa dodati paradajz pelat, preliti gustinom razmućenim u crnom vinu i ostaviti da prokuv. U tanjir sipati skuvane špagete, preliti pripremljenim sosom i posuti rendanim parmezanom.
Bonus video:
Lignje na morski način - recept