Kako god da poslužite ovo interesantno jelo, uživaćete u kremastim, hladnim zalogajčićima čiji se ukus pamti.
Kada se serviraju same, ove loptice od feta sira su "jače" predjelo, savršeno za vrele letnje dane jer se služe hladne.
Ukoliko ih poslužite sa hlebom i obilnom salatom, one mogu da budu i lagan letnji ručak koji obiluje proteinima, zahvaljujući siru i žumancetu, a odlično ide uz bilo koje sveže povrće za salatu i kuvani krompir.
U svakom slučaju, priprema traje vrlo brzo – sve iseckajte, izrendate i pomešate za pet minuta i onda vam ostaje samo da oblikujete kuglice, a zatim je potrebno da odstoje pola sata u frižideru kako bi se stegle i ohladile.
Sastojci:
- 200 g feta sira
- 1 glavica sitno sečenog crnog luka
- 1 kuvano žumance
- 1 kašika sitno rendanog ementalera
- 1 kašika sitno sečenog peršuna
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašika kima
Priprema
- Izmrvite feta sir, pa ga pomešajte s mrvljenim žumancetom i rendanim ementalerom i sitno sečenim crnim lukom.
- Kad dobijete homogenu smesu, oblikujte loptice.
- Uvaljajte jedan deo bombice u kim, jedan u mlevenu papriku i jedan u peršun, ili svaku lopticu samo u jedno od toga, prema ukusu.
- Stavite u frižider, gde treba da odstoji najmanje 30 minuta.
Služite kao predjelo, meze ili kao osvežavajući obrok uz hleb i salatu.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Lignje na mornarski način