Predstavljamo vam recept za zasitnu, izdašnu i ukusnu čorbicu posle koje vas neće gristi savest, a sjajan je način da se hidrirate i unesete vitamine i minerale po vrelim letnjim danima.
Ova lagana pileća čorba je sjajan izbor u bilo koje doba godine, ali će vam posebno prijati u vrelim letnjim danima, a uz to je zdrava, niskokalorična i fenomenalnog ukusa.
Njena glavna "zvezda" je kelj, koji obiluje vitaminom C, vitaminom A, vitaminima B grupe, a tu su i brojni minerali: kalijum, kalcijum, magnezijum, mangan, gvožđe, bakar, fosfor...
Za proteine je u ovom bogatom jelu zaduženo pileće meso, a najbolje od svega je što se pravi očas posla.
Čorba od kelja i piletine
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 ½ šolje sitno seckanog crnog luka
- 1 kašika belog luka u prahu
- 400 grama pilećih prsa bez kostiju i kože
- 2 velika krompira, iseckana na kockice
- 6 šolja pilećeg bujona
- 3 grančice majčine dušice
- ½ kašičice bibera
- 3 šolje seckanog kelja
- 2 kašike limunovog soka
- so po ukusu
Priprema
- Zagrejte ulje u loncu na srednjoj vatri, pa na njemu prodinstajte crni luk dok ne omekša, pa dodajte beli luk i ostavite da se krčka još minut.
- Dodajte piletinu, krompir, žalfiju, so i biber, pa nalijte bujon.
- Kad proključa, smanjite na tihu vatru, pa ostavite da se kuva dok krompir ne omekša.
- Prebacite piletinu u tanjir, pa je iseckajte na komade veličine zalogaja.
- U čorbu umešajte kelj, pa pojačajte na srednju vatru i kuvajte dok kelj ne omekne.
- Sklonite s vatre, vratite iseckanu piletinu i dodajte limunov sok.
- Vratite da se kuva još nekoliko minuta, pa izvadite grančice majčine dušice.
- Služite toplo.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Šta su popeci i kako se prave?