recept za sve

Slasni mali zalogaji sa tikvicama i belim lukom, idealni kao užina, večera ili dodatak ručku (RECEPT)

0

Ako volite kombinaciju tikvica, belog luka i sira, ovi mali zalogaji biće idealni za sve prilike i prosto ćete ih obožavati.

Užina od tikvica o belog luka posuta parmezanom je slasna, preukusna i brza za pripremu
Užina od tikvica o belog luka posuta parmezanom je slasna, preukusna i brza za pripremufoto: Elena Veselova/Shutterstock

Kada ne znate šta da pripremite za užinu, probajte sa preukusnim krugovima od tikvica začinjenim belim lukom i posutim parmezanom... Ukusno, slasno i veoma lako za pripremu.

 

Sastojci:

 

  • 2 srednje tikvice, naseckane na krugove
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka, samlevenog
  • 1/4 šolje rendanog sira (parmezana)
  • 1/4 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/4 kašičice sušenog origana
  • so i biber po ukusu
  • svež peršun (za garniranje)

 

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje ili ga namastite.

  2. Tivice naseckajte na krugove. Maslinovo ulje, beli luk, origano i bosiljak pomešajte i prelijte ovom mešavinom tikvice, pa lepo promešajte.

  3. Poređajte tikvice po pek-papiru. Pospite po njima rendani sir i pecite oko 15 do 20 minuta ili dok sir ne postane zlatnobraon boje.
  4. Izvadite iz rerne i začinite, pa pospite svežnim naseckanim peršunom.
  5. Služite dok je toplo!

 

Bonus video

Priprema lignji na mornarski način

 

 

 

makonda-tracker