Ako volite kombinaciju tikvica, belog luka i sira, ovi mali zalogaji biće idealni za sve prilike i prosto ćete ih obožavati.
Kada ne znate šta da pripremite za užinu, probajte sa preukusnim krugovima od tikvica začinjenim belim lukom i posutim parmezanom... Ukusno, slasno i veoma lako za pripremu.
Sastojci:
- 2 srednje tikvice, naseckane na krugove
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 čena belog luka, samlevenog
- 1/4 šolje rendanog sira (parmezana)
- 1/4 kašičice sušenog bosiljka
- 1/4 kašičice sušenog origana
- so i biber po ukusu
- svež peršun (za garniranje)
Priprema:
-
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje ili ga namastite.
-
Tivice naseckajte na krugove. Maslinovo ulje, beli luk, origano i bosiljak pomešajte i prelijte ovom mešavinom tikvice, pa lepo promešajte.
- Poređajte tikvice po pek-papiru. Pospite po njima rendani sir i pecite oko 15 do 20 minuta ili dok sir ne postane zlatnobraon boje.
- Izvadite iz rerne i začinite, pa pospite svežnim naseckanim peršunom.
- Služite dok je toplo!
Bonus video
Priprema lignji na mornarski način
( Glossy, M.R. )