Ništa nema lepše nego kad tokom kuvanja jelu dodate čašu domaćeg soka od paradajza
Za pripremu najjednostavnijeg, a najlepšeg soka od paradajza ne treba vam mnogo vremena, niti neki specijalni saveti.
Ono na šta treba da obratite pažnju jeste kvalitet paradajza, mora da bude dobro zreo, a najbolje je ako možete da nađete domaći, za koji znate da nije prskan i gajen uz pomoć raznih nezdavih dodataka.
Ukoliko želite da uživate cele zime u savršenom soku od paradajza ispratite sledeće smerinice.
Sastojci:
- 6 kg paradajza
- 2 kašike soli
- 4 kašike šećera
- crni luk (po želji)
Priprema:
Paradajz oprati, iseći na komade i samleti na mašinu za mlevenje paradajza koja odvaja ljuske. Procediti, sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati. Kad provri, kuvati još 10-15 minuta.
Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni. Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač.
Bonus video:
Lignje na morski način