čik mu odolite!

Od voća ide – šta imate u kući! Lagani letnji kolač koji se pravi na brzinu, a ostaje svež danima

0

Ukoliko na visokim temperaturama uživate u voćnim poslasticama, ova će vam se sigurno dopasti jer se priprema očas posla i vrlo je ukusna.

Sočni voćni kolač za leto
Sočni voćni kolač za letofoto: Ricette dolci, Youtube Printscreen

Ukoliko tokom leta ne bežite od klasičnih kolača s patišpanjem, odnosno za koje treba peći koru, ovaj dezert će vam se sigurno dopasti!

 

U pitanju je lagani voćni kolač s biskvitom i kremastim filom, a za završni sloj dodaje se voće po izboru – svako će se odlično uklopiti, bez obzira na to imate li u kući kajsije, breskve, mango...

 

Najbolje od svega je što priprema traje brzo i prilično je jednostavna, a ako ga stavite u frižider, sačuvaće svežinu i slast.

Sastojci:


Za koru

 

  • 3 jajeta
  • prstohvat soli
  • 70 g šećera (3 kašike)
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 4 kašike ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 125 g brašna


Za fil

 

  • 1 jaje
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 40 g šećera (2 kašike)
  • 2 kašike gustina
  • 250 ml mleka + 150 ml mleka
  • 1 kašičica putera
  • 70 g praha za šlag


Za završni sloj

 

  • voće po izboru

 

Sočni voćni kolač za leto
Sočni voćni kolač za letofoto: Ricette dolci, Youtube Printscreen

Priprema

  1. Sipajte u jednu činiju jaja, so, šećer, vanilin šećer, ulje i dobro umutite mikserom.
  2. Tome dodajte prosejano brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo i mutite dok ne dobijete kompaktnu masu.
  3. Sipajte u kalup, podmazan ili obložen pek-papirom. Pecite u rernu zagrejano na 180 stepeni, oko 20-25 minuta.
  4. Za fil, umutite jaje s vanilinim šećerom i šećerom, pa sipajte gustin i dobro razmutite. Potom nalijte mleko, promešajte i kuvajte na srednjoj vatri dok se ne zgusne, pa sklonite sa strane i ubacite puter i promešajte.
  5. Sipajte u drugu činiju da se hladi pokriveno prozirnom folijom. Kad se ohladi, dodajte prah za šlag, pa mutite mikserom dok ne dobijete fin krem. Nanesite ovu smesu na koru, koju treba prethodno da izbockate čačkalicom ili ražnjićem i pospete mlekom (150 ml).
  6. Preko pospite sitno seckano voće po izboru, a najbolje će biti ako pomešate više vrsta, poput manga, kivija, jabuke i grožđa.

Pogledajte kako se pravi ovaj brzi voćni kolač za leto.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Sremski salčići

 

makonda-tracker