korisno

Brže je nego da ga stavite u mikrotalasnu: Dženifer Garner ima sjajan trik za omekšavanje putera - i praktično i zdravo

0

Prilikom pripreme kolača često se traži da puter bude rastopljen, a uz ovaj trik biće baš onakav kakav treba da bude, ni previše tvrd ni previše mekan 

TRIK DŽENIFER  GARNER ZA TOPLJENJE PUTERA
TRIK DŽENIFER GARNER ZA TOPLJENJE PUTERA foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Ako želite da napravite nešto poput kolačića, letnjh torti i drugih ukusnih dezerata i u receptu stoji da vam treba otopljeni margarin ili maslac, a ne želite da ga topite u mikrotalasnoj ili je nemate primenite trik poznate glumice Dženifer Garner i bićete oduševljeni.

 

Omekšavanje u mikrotalasnoj pećnici može biti rešenje, ali ako niste pažljivi, taj omekšani puter bi se lako mogao pretvoriti u otopljeni puter i mogao bi biti previše topao za recept koji pokušavate da napravite.

 

Ovo bi moglo u potpunosti da promeni teksturu vaše pečene poslastice.

Šta bi trebalo da uradite umesto toga? Trik Dženifer Garner je da zgrabite rende za sir.

 

Evo kako to funkcioniše:

 

Uzmite štapić hladnog putera i provucite ga kroz rende za sir kao što biste to uradili sa kačkavaljem, recimo. Maslac će se brzo odvojiti i omekšati lako će se ga umešati u bilo koju pecivu koju pravite.

Na ovaj način dobijate teksturu koju želite, a da ne morate da brinete o tome na kojie vremene ste uključili mikrotalasnu pećnicu. Još jedan savet je da  rende za sir nagnete sa strane jer će vam tako biti lakše  da ga rendate i neče vam padati okolo trunčice.

 

Dženifer je ovaj trik pokazala u u video snimku iz 2018. gde u kojem sprema čokoladni hleb sa komadićima čokolade za praznike, u svojoj epizodi „Pretend Cooking Shov“ na svom Instagramu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Recept za lignje na morksi način

 

makonda-tracker