to joj je bitno

Zašto ćerka Bena Afleka i Dženifer Garner stalno nosi masku? Godinama je potpuno zdrava, ali ima veoma važan razlog

1

Vajolet Aflek je juče zahtevala obavezno nošenje maski i osvrnula se na zdravstveni problem koji je Vajolet imala 2019. Ipak, ona se sada oseća odlično.

Vajolet i Ben Aflek sa Dženifer Lopez
Vajolet i Ben Aflek sa Dženifer Lopezfoto: L.Urman / Starface / Profimedia

Deca Bena Afleka i Dženifer Garner su, zbog ogromne popularnosti njihovih roditelja, maltene odrasli pred očima javnosti.


Od malih nogu, paparaci ih prate svakodnevno, na putu ka školi, tokom aktivnosti u slobodno vreme, porodičnih izlazaka, dok bacaju smeće...


Zato su Serafina, Vajolet i Semjuel izloženi očima javnosti i znamo o njima možda i više nego što bi oni želeli, a mnogi su primetili da najstarije od njih – osamnaestogodišnja Vajolet – već duže vreme često nosi zaštitne maske.

 

Ben Aflek sa ćerkom Vajolet, koja često nosi maske na otvorenom
Ben Aflek sa ćerkom Vajolet, koja često nosi maske na otvorenomfoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Štaviše, ona je juče održala govor pred članovima Nadzornog odbora Okruga Los Anđeles, kada je tražila da se ponovo uvede obavezno nošenje maski u državnim ustanovama, uključujući bolnice, zatvore i druge institucije.

Kako je ona otkrila ovom prilikom, još i pre epidemije virusa korona, ona je imala zdravstvene probleme koji su nastali kao posledica neke virusne infekcije.


Dobila sam postvirusno stanje 2019. godine – rekla je ćerka Bena Afleka i Dženifer Garner. – Sada sam okej, ali sam iz prve ruke videla da medicina nema uvek odgovore, čak ni na posledice "manjih" virusa. Pandemija kovida je to učinila još očiglednijim.

 


Iako tvrdi da je sada dobro, Vajolet Aflek često na javnim mestima nosi zaštitnu masku N95, pa ju je tako imala na licu prilikom nedavnog ručka s maćehom Dženifer Lopez, kao i prošle godine, kada je s njom i ocem Benom Aflekom išla na jednu brodvejsku predstavu.


Pre ovog Vajoletinog govora, često se na društvenim mrežama moglo videti pitanje zašto ćerka nekadašnjeg para često nosi zaštitne maske, a The Cut je u maju objavio članak u kom je naveo da bi razlog moglo biti to što gospođica Aflek želi da pošalje neku poruku.

 

Vajolet Aflek često nosi masku u javnosti
Vajolet Aflek često nosi masku u javnostifoto: BlueLoveImages /LAGOSSIPTV / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ona je jedno od najčešće fotografisane dece slavnih na svetu, a u prošlosti je to umela da iskoristi kako bi podigla svest o temama koje su joj bitne: nedavno je namerno okrenula knjigu koju je nosila kako bi je promovisala ("Virusna podklasa: Ljudksa šteta kad se sudare nejednakost i bolest" Stivena Trešera), nosi majice kojima pokazuje solidarnost s narodom Palestine...

 

Zato je zaključak ovog teksta bio da Vajolet nosi masku kako bi izrazila zabrinutost za javno zdravlje, a to je i potvrdila jučerašnjim govorom.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.


BONUS VIDEO

Koja maska zaustavlja najsitnije čestice?

 

makonda-tracker