strah joj je u kostima

Zahteva da se ponovo uvede obavezno nošenje maski: Govor ćerke Bena Afleka i Dženifer Garner se širi mrežama

1

Nakon što imala postkovid 2019. godine Vajolet se jako plaši virusa i želi da nosi masku na svim mestima gde ima veći broj ljudi 

VAJOLET AFLEK ZAHTEVA VRAĆANJE MASKI
VAJOLET AFLEK ZAHTEVA VRAĆANJE MASKI foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Vajolet Aflek, osamnaestogodišnja ćerka Bena Afleka i Dženifer Garner, govorila je više puta u javnosti o zdravstvenom stanju koje je uticalo na njen život.

 

Tinejdžerka je prisustvovala velikom sastanku Nadzornog odbora okruga u Los Anđelesu, a društvenim mrežama se brzo proširio snimak na kojem se jasno vidi da  moli da joj daju masku koju bi nosila, jer se plaši ponovne bolesti. 

 

Aflek, koja je tada već imala masku na licu, počela je svoje izlaganje tako što se predstavila kao "Vajolet Aflek, stanovnica Los Anđelesa, koja prvi put glasa i ima 18 godina".

- Dobila sam postkovid 2019. godine - rekla je ona. - Sada sam dobro, ali sam iz prve ruke videla da medicina nema uvek rešenje čak i kada su mali virusi u pitanju.

 

- Jedna od 10 infekcija dovodi do dugotrajnog Covida, koji je razorna neurološka i kardiovaskularna bolest koja može oduzeti ljudima sposobnost da rade, vide, kreću se, pa čak i razmišljaju - dodala je ona.

 

- Da se ne bih ponovo borila sa dugom Covid krizom, zahtevam dostupnost maski, filtraciju vazduha i korišćenje UVC svetla u državnim ustanovama, uključujući zatvore i pritvorske centre, i besplatne maske u okružnim medicinskim ustanovama.

 

VAJOLET SE JAKO PLAŠI PONOVNOG KOVIDA
VAJOLET SE JAKO PLAŠI PONOVNOG KOVIDA foto: Boaz / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ona se takođe zalagala da se ljudim obezbedi da se besplatno testiraju i leče, dodajući "da se okrug mora da se suprotstaviti zabrani maski iz bilo kog razloga“.

 

- One nas ne čine bezbednijim, one čine ugrožene članove naše zajednice manje bezbednim i onemogućavaju svima da zajedno bezbrižno uživaju u Los Anđelesu - zaključila je Vajolet. - Hvala vam.

 

Vajolet Aflek je najstarije od troje dece koju su iz braka dobili Dženifer Garner i Ben Afleka, koji su se venčali 2005. i razveli 2018. Njihova druga deca su Serafina (koja je promenila ime u Fin) i ima15 godina i Semjuel dvanaestogodišnjak. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Šta se dešava sa Džej Lo i Benom Aflekom?

 

makonda-tracker