Ako želite da dobijete čokoladne krofne iz snova uradite sve po ovom receptu
Pun ukus čokoladnih krofni upotpunićemo sa pistaćima. Sve što treba da uradite je da pripremite krofne i dodate im ove neodoljive sastojake. Pravo iz rerne, bez prženja i dodatnih masnoća.
Za krofne sa pistaćima potrebno vam je:
- 65 g iseckanih pistaća (+ za dekoraciju ostavite nekih 20 grama)
- 150 g brašna
- 1 i ½ kašika praška za pecivo
- 1/8 kašike soli
- 125 ml rastopljenog putera
- 130 g šećera
- 2 jaja
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 125 ml mleka
Za čokoladni preliv vam je potrebno:
- 170 g čokolade za kuvanje
- 80 g slatke pavlake
- 125 ml rastopljenog putera
Priprema:
Zagrejte rernu na nekih 200 stepeni. Modle za krofne premazati uljem koje imate, da se testo ne bi lepilo za posudu.
U činiju pomešajte iseckane pistaće koje ste prethodno sitno iseckali. Možete ih ručno seckati da bi se osetio puniji ukus prilikom degustacije. Potom dodajte brašno, prašak za pecivo i so, odnosno sve suve sastojke. Dobro promešajte.
U drugu posudu pomešajte puter i jaja dok se smesa ne sjedini. Zatim dodati suve sastojke iz prve činije i vanilu i mešajte dok se pistaći ne sjedine. Možete mešati ručno nema potrebe za mikserom.
Sa kašikom stavljajte testo u kalup dok se ne napuni do ¾.
Testo pecite 15-20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.
Stavite iseckanu čokoladu na tihu vatru, zajedno sa slatkom pavlakom i puterom, i mešati dok se ne sjedini. Jednu polovinu krofne uvaljati u čokoladu a zatim ukrasiti sa pistaćima.
Uživajte u ovom divnom receptu!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO:
Krofne kod Seke