Ukoliko ste ljubitelj ledenih poslastica, ovo je jedna koju jednostavno ne smete da zaobiđete
Na najvišim temperaturama težim laganijim zalogajima, pa izuzetak nisu ni poslastice, te se češće okrećemo kremastim i ne preterano komplikovanim osvežavajućim slatkišima.
Ledeni dezerti imaju mnogo svojih varijanti, a u svetu je među najpopularnijima semifredo ili perfeti, odnosno klasa smrznutih poslastica sličnih sladoledu. Semifredo potiče od francuskog parfea, koji je na prostor današnje Italije stigao tokom 19. veka.
Postoji mnogo varijanti, a iako su najpopularnije one sa žumancima, možete ga napraviti još brže i jednostavnije.
Sastojci:
- 400 ml slatke pavlake
- 200 ml kondenzovanog mleka
- 200 g otopljene crne čokolade
Priprema
- Sipajte u jednu činiju slatku pavlaku, pa je prelijte kondenzovanim mlekom i mutite mikserom dok se ne zgusne.
- Potom dodajte otopljenu čokoladu, pa mutite još malo dok se fino ne sjedini.
- Sipajte u pravougaoni kalup, poravnajte i odložite u zamrzivač na najmanje četiri sata.
- Po ukusu, možete dekorisati karamelom i crnom čokoladom.
Pogledajte kako se pravi najbrži semifredo.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Koji sladoled je otporniji na sunce?