poslastica sa sirom

Dezert iz tiganja gotov za 15 minuta: Neobično sočni slatkiš koji je zaludeo svet sprema se na vrlo jednostavan način

0

Jednom kada probate ovu neobično jednostavnu i ukusnu poslasticu sa sirom, pravićete je svaki dan.

Najukusniji slatkiš koji ćete probati
Najukusniji slatkiš koji ćete probatifoto: Youtube Printscreen

Predstavljamo vam dezert koji će zadovoljiti sva vaša čula, a obožavaju ga i odrasli i deca.

 

Neobičan spoj rastopljenog sira koji se rasteže i penušavog testa natopljenog sočnim sirupom potpuno će vas raspametiti.

 

Recept je lagan i jednostavan, a ovaj preukusni slatkiš koji se sprema u tiganju gotov je za samo 15 minuta!

SASTOJCI

 

Za testo:

  • 1 čaša griza (140 grama)
  • 1,5 šolje tople vode (300 ml)
  • 1 kašičica suvog kvasca (5 grama)
  • 1 kašika šećera (20 grama)
  • 1 kašičica brašna (20 grama)
  • 1 pakovanje praška za pecivo (10 grama)
  • so (2 grama)

 

Za sirup:

 

Za punjenje:

 

Dekoracija:

  • pistaći

 

Ovaj dezert se sprema brzo i lako, a rezultat će vas oduševiti
Ovaj dezert se sprema brzo i lako, a rezultat će vas oduševitifoto: Youtube/printscreen

 

PRIPREMA

 

  1. Testo: U jednu posudu sipati 140g griza, 300ml mlake vode, kašičicu suvog kvasca, kašiku šećera i 20g brašna pa sve sjediniti mikserom. Kada se dobije masa bez gromuljica, dodati pakovanje praška za pecivo, pa sve dobro promešati. Tako dobijenu tečno-penušavu smesu pokriti plastičnom folijom i pustiti da odstoji 15 minuta.
  2. Sirup: Na tihoj vatri u šerpicu sipati 100g šećera i 100ml vode i dobro promešati, zatim dodati krišku limuna i pustiti da sve zajedno prokuvava 5 minuta pa skloniti sa ringle.
  3. Punjenje: Iscepkati/narendati na sitne deliće mocarelu i čedar.
  4. Uzmite malo dublji tiganj i sipajte 2 kapi ulja. Kada se ulje dovoljno zagrejalo, sipajte u tiganj polovinu smese za testo i sačekati da se ispeče u blago zlatkastoj boji, pa odložiti na tanjir.
  5. Ponoviti isti proces sa preostalom polovinom smese za testo.
  6. Kada su obe polovine testa ispečene, u čistom tiganju zagrejati ulje i ubaciti jednu ispečenu polovinu, te preko nje posuti iscepkanu mocarelu i čedar. Zatim sve poklopiti drugom polovinom testa. Tako složeno peći na laganoj vatri 5 minuta.
  7. Najzad kada je pečeno, dekorativno izrezati na trouglove i preliti prethodno pripremljenim sirupom, a zatim radi dekoracije opciono posuti mlevenim pistaćima.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Evo poslastice iz najluđih snova!

 

makonda-tracker