najlepši letnji dezert

Kremasto i osvežavajuće zadovoljstvo: Domaći kolač sa kajsijama prava je raspsodija ukusa i gotov je za samo 15 minuta

0

Domaći letnji kolač sprema se brzo i miluje sva čula

Jedan od najlaganijih i najlepših domaćih kolača
Jedan od najlaganijih i najlepših domaćih kolačafoto: Shutterestock/NoirChocolate

Uživajte u letnjim danima uz osvežavajući domaći kolač sa sočnim kajsijama, savršenim za sve prilike od porodičnih okupljanja do opuštajućih popodneva na terasi.

 

Ovaj brzi recept za letnji kolač sa kajsijama je idealan izbor za sve koji vole jednostavne i ukusne deserte sa svežim voćem.

 

Sa svežim kajsijama kao zvezdom ovog recepta, pripremite se da oduševite svoje goste ili uživate u ukusnom zalogaju uz šolju omiljenog napitka.

 

Sastojci

 

 

Sprema se lako i brzo
Sprema se lako i brzofoto: Shutterstock

 

Priprema

 

  1. Priprema voća: Operite kajsije, izvadite koštice i iseckajte ih na manje komade. Možete ih staviti u posudu i posuti sokom od pola limuna kako bi voće zadržalo boju i dodatnu svežinu.
  2. Priprema šlaga: U veliku činiju sipajte slatku pavlaku. Dodajte vanilin šećer (i šećer u prahu ako koristite). Umutite mikserom dok ne dobijete čvrst šlag.
  3. Slaganje kolača: Na dno posude za posluživanje ili pleha poređajte polovinu keksa. Preko njih rasporedite polovinu iseckanih kajsija.
  4. Dodavanje šlaga: Preko voća ravnomerno rasporedite polovinu pripremljenog šlaga.
  5. Ponavljanje slojeva: Ponovite postupak sa drugim slojem keksa, preostalim kajsijama i preostalim šlagom.
  6. Dekoracija: Po želji, pospite listićima badema ili rendanom čokoladom po vrhu kolača.
  7. Hlađenje: Stavite kolač u frižider da se dobro ohladi i stegne, idealno 2 sata.

 

Ovaj kolač jednostavan je za pripremu i fantastičan način da iskoristite sveže letnje voće poput kajsija. Uživajte u pripremi i degustaciji!

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne propustite tradicionalno jelo Perua

 

 

makonda-tracker