Brz i jednostavan recept za najlaganiju kremastu letnju tortu koju ćete probati
Ako tražite savršenu poslasticu koja kombinuje bogatstvo oraha i svežinu malina, ova lagana kremasta torta pravi je izbor.
Idealna za sve prilike, brzo se priprema i donosi pravi užitak svakom zalogaju.
Pratite jednostavne korake i uživajte u ovoj ukusnoj i osvežavajućoj torti.
SASTOJCI
Kora:
- 6 belanaca
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
Fil:
- 6 žumanaca
- 150 g šećera
- 200 g maslaca (omekšanog)
- 200 g malina
Dekoracija:
- 100 g šlaga u prahu (ili 250 ml slatke pavlake)
- Malo svežih malina
- 50 g seckanih oraha
PRIPREMA
Kora:
- Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg.
- Lagano umešajte orahe i brašno.
- Smesu pecite u kalupu (26 cm) na 180°C oko 25 minuta. Ohladite.
Fil:
- Umutite žumanca sa šećerom na pari dok se ne zgusne. Ohladite.
- Umutite maslac i dodajte ohlađenu smesu od žumanaca.
- Dodajte maline i lagano promešajte.
Sastavljanje:
- Presecite koru na dva dela.
- Premažite prvi deo polovinom fila, stavite drugi deo kore i premažite ostatkom fila.
Dekoracija:
- Premažite tortu šlagom.
- Ukrasite svežim malinama i seckanim orasima.
Ostavite tortu da se ohladi u frižideru pre služenja. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ne propustite tradicionalno jelo Perua
( Glossy, E.S. )