čik mu odolite!

Sočno, zasitno, a bez trunke mesa: Ovo jelo služi se i za ručak i za večeru, a posle njega nema praznog stomaka u kući

0

Predstavljamo vam fenomenalno jelo od krompira kome ćete se vraćati celog leta jer se priprema vrlo brzo i jednostavno, a ne treba vam rerna!

Domaće jelo od krompira koje se pravi u tiganju
Domaće jelo od krompira koje se pravi u tiganjufoto: PRATİK YEMEK TARİFLERİ, Youtube Printscreen

Letnji ručak ume da bude izazov, a ako odaberete ovaj recept nećete morati dugo da stojite pored šporeta i zagrevate stan na već previsokim temperaturama.


Sve što je potrebno jeste nekoliko sastojaka koje verovatno već imate u kući, a nakon što propržite krompir, potrebno je samo da prelijete neodoljivim sosom od jaja, jogurta i povrća i dobićete jelo božanstvenog ukusa.


Slobodno eksperimentišite sa začinima, a možete ga služiti i za večeru i ostaviti za sutradan.

Sastojci:

 

  • 2 velika krompira
  • ulje po potrebi
  • so i biber po ukusu
  • mlevena paprika
  • 4 jajeta
  • 5 čeri paradajza
  • veza mladog luka
  • 200 ml gustog jogurta ili kiselog mleka
  • čedar sir po ukusu
  • peršun

 

Zasitno domaće jelo od krompira, povrća, jaja i jogurta
Zasitno domaće jelo od krompira, povrća, jaja i jogurtafoto: PRATİK YEMEK TARİFLERİ, Youtube Printscreen

Priprema

  1. Oljuštite krompir i iseckajte ga na kolutiće, pa propržite na ulju uz mešanje i pospite mlevenom paprikom.
  2. U jednoj činiji umutite jaja, pa im dodajte sitno seckan čeri paradajz i sitno seckan mladi luk. U to ubacite i jogurt i začine, pa sve dobro promešajte.
  3. Potom prelijte krompir u tiganju i povremeno špatulu podvucite ispod kako se ne bi lepilo. Nakon što bude pečeno odozgo, okrenite, pa zapecite i s druge strane.
  4. Pred kraj narendajte čedar sir i pospite seckanim peršunom.

Pogledajte pripremu domaćeg jela od krompira koje se pravi u tiganju.

 

BONUS VIDEO

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

 

makonda-tracker