Predstavljamo vam fenomenalno jelo od krompira kome ćete se vraćati celog leta jer se priprema vrlo brzo i jednostavno, a ne treba vam rerna!
Letnji ručak ume da bude izazov, a ako odaberete ovaj recept nećete morati dugo da stojite pored šporeta i zagrevate stan na već previsokim temperaturama.
Sve što je potrebno jeste nekoliko sastojaka koje verovatno već imate u kući, a nakon što propržite krompir, potrebno je samo da prelijete neodoljivim sosom od jaja, jogurta i povrća i dobićete jelo božanstvenog ukusa.
Slobodno eksperimentišite sa začinima, a možete ga služiti i za večeru i ostaviti za sutradan.
Sastojci:
- 2 velika krompira
- ulje po potrebi
- so i biber po ukusu
- mlevena paprika
- 4 jajeta
- 5 čeri paradajza
- veza mladog luka
- 200 ml gustog jogurta ili kiselog mleka
- čedar sir po ukusu
- peršun
Priprema
- Oljuštite krompir i iseckajte ga na kolutiće, pa propržite na ulju uz mešanje i pospite mlevenom paprikom.
- U jednoj činiji umutite jaja, pa im dodajte sitno seckan čeri paradajz i sitno seckan mladi luk. U to ubacite i jogurt i začine, pa sve dobro promešajte.
- Potom prelijte krompir u tiganju i povremeno špatulu podvucite ispod kako se ne bi lepilo. Nakon što bude pečeno odozgo, okrenite, pa zapecite i s druge strane.
- Pred kraj narendajte čedar sir i pospite seckanim peršunom.
Pogledajte pripremu domaćeg jela od krompira koje se pravi u tiganju.
BONUS VIDEO
Vojvođanski kare kao predlog za ručak
( Glossy, T.S.R. )