(recept)

Lepša od proje, sočna i sveža danima: Najlepša CARSKA PITA gotova za 30 minuta (MERA NA ČAŠE)

0

Ova carska pita pravi se brzo, ali je toliko ukusna da se pojede još brže!

Domaća carska pita na brzinu
Domaća carska pita na brzinufoto: MShev, Shutterstock

"Smuti, pa prospi" recept za izdašnu domaću carsku pitu s kojim je nemoguće pogrešiti i uvek uspeva nešto je što mora da se nađe u svakom porodičnom kuvaru!


Gotova očas posla, ova pita se umuti za pet do deset minuta, a peče dvadesetak, što znači da ćete već za pola sata imati božanstveno domaće pecivo.


Možete ga služiti i za doručak i za večeru, a uz kiselo mleko i jogurt je fantastično.

Brza domaća carska pita

 

Sastojci:

 

  • 4 jajeta
  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • pola čaše ulja
  • 2 kašičice soli
  • 1 čaša jogurta
  • 200 g šunke
  • 4 kisela krastavca
  • 100 g kačkavalja
  • malo kisele crvene paprike


Priprema

 

  1. Umutite dobro jaja u jednoj činiji, posolite ih, pa im dodajte ulje i jogurt.
  2. U to ubacite sitno iseckanu šunku, krastavčiće i kačkavalj, kao i malo kisele crvene paprike, po ukusu. Promešajte.
  3. U odvojenoj činiji pomešajte pšenično i kukuruzno brašno pomešati sa praškom za pecivo, pa to postepeno dodajte u prethodnu mešavinu i sjedinite varjačom.
  4. Izlijte smesu u posudu za pečenje, koju ste nauljili i(li) obložili pek-papirom.
  5. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Recept za čeburel

 

makonda-tracker