neodoljiv ukus

Zaboravite na obične, KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE su kraljice svake trpeze: Zasitan ručak za celu porodicu za više dana

0

Leto je pravo vreme za uživanje u obrocima sa povrćem i mesom, a ove punjene paprike će vas definitivno oduševiti 

KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE PRSTE DA POLIŽEŠ
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE PRSTE DA POLIŽEŠfoto: Shutterstock / Esin Deniz

Na rafovima prodavnica nalazi se brojno sveže povrće koje je savršeno za spremanje ukusnih obroka u kojima će uživati cela vaša porodica. Ako nemate inspiraciju šta je to što biste danas mogli da spremite mi vam donosimo recept koji će vas, malo je reći, oduševiti.

 

Zahlađenje  je donelo olakšanje i sada konačno možemo da spremimo neko od jela za koje nam je potrebna rerna. Budući da su veoma zasitne, punjene paprike su čest izbor višečlanihi porodica. 

 

Ako su vam dosadile one klasične ove će definitivno ponovo probuditi vašu ljubav prema njima. Jedan sastojak je tu da dopuni ukus i učini ih savršenima.

Potrebno je:

 

  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • malocelera
  • 150 g pirinča
  • malo ulja
  • svež peršun, jedna vezica
  • suvi začin, začinska crvena paprika, biber, so, list lovora, biber u zrnu
  • 1 jaje

 

  • Paprike za punjenje
RECEPT ZA KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE
RECEPT ZA KAFANSKE PUNJENE PAPRIKEfoto: Shutterstock

Sos:

 

  • 500 ml kuvanog paradajza
  • 1, 2 paradajza
  • 100 g suve slanine
  • 1 papričica (može i ljuta)

 

Priprema:

 

Luk, šargarepu i celer iseckati u secku, pa propržiti na malo ulja. Zatim dodati meso, beli luk, pirinač, peršun i začine. Naliti s malo vode i upržiti. 

 

Paprike očistiti, napuniti mesom i zatvoriti komadićima paradajza. Pouljiti vatrostalnu posudu, sipati malo paradajz sosa i ređati paprike, pa ih preliti paradajz sosom.

 

Poklopiti i ostaviti u rernu da se krčka oko sat vremena. Poređati slaninu preko i staviti papričicu i vratiti u rernu na 15ak minuta.

 

Bonus video:

Lignje na morski način

 

makonda-tracker