Savršen obork bez mesa koji će vas oduševiti
Da li se i vi mučite jer vam nedostaje ideja za današnji ručak. Ako je tako odlično, jer imamo za vas jedan sjajan predlog. Letnji obrok za celu porodicu koji se sprema za pola sata, a toliko je ukusan da ćete sledeći put napraviti duplu meru.
Tokom leta treba iskorisiti obilje povrća i ishranu prilagoditi toplim danima. Ovakva jela su lagana za varenje, a veoma su hranljiva i ukusna.
Donosimo vam preukusnu fritatu sa jajima i kačkavaljem koja je toliko ukusna da ćete potpuno zanemariti to što u njoj nema mesa.
Potrebno je:
- 3 tikvice
- 3 jaja
- 1 luk
- 1 kašika prezli
- 30 g kačkavalja
- so biber
- suvi začin
- kačičica maslinovog ulja
Priprema:
Tikvice iseckajte na krugove, luk sitno, pa zajedno pomešajte. Dodajte začine i so, izmešajte.Stavite na pek papir i u rernu na 5 minuta na 220 stepeni. Zatim izvadite stavite u posudu u koju ćete da dodate umućena jaja sa prezlama.
Polovinu smese stavite u vatrostalnu posudu, pa preko poređajte kačkavalj, pa odozgo drugu polovinu smese sa tikvicama.
Stavite da se 20 minuta peče u rerni na 220 stepeni. Nakon toga izvadite i uživajte u najjednostavnijem letnjem obroku bez mesa koji će vas jednostavno oduševiti.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video:
Lignje na morski način