Ako volite brza jela od tikvica, obavezno isprobajte lagane pljeskavice od tikvica iz rerne, s dodatkom kačkavalja.
Šta ručati u vrelim letnjim danima?
Tikvice su uvek dobar izbor, a kako ih ne biste pržili i grejali se pored šporeta, lakši i zdraviji način jeste da ih ispečete u rerni.
Pljeskavice od tikvica su jelo koje se obožava, idealno se slaže uz tzatziki salatu ili soseve, a ješćete ih bez griže savesti.
Sastojci:
- 5 srednjih tikvica
- 150 grama trapista/kačkavalja/gaude
- 2 jaja
- 150 grama prezli
- začini (so, biber, beli luk)
Priprema:
-
Narendajte tikvice, a onda ih posolite i ostaviti da odstoje. Nakon 15-20 minuta ih procedite.
-
Dodajte rendanim tikvicama narendan kačkavalj i prezle, pa potom jaja i začine po želji.
-
Oblikujte pljeskavice i slažite ih u pleh koji ste obložili pek-papirom.
-
Pecite na 200 stepeni u zagrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju, oko pola sata, ili u zavisnosti od vaše rerne.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Vojvođanski kare kao predlog za ručak