ma savršeno

Zasitni, hranljivi, koštaju manje od 500 dinara: 3 LETNJA JELA koja spremiš danas i imaš ručak za NEDELJU DANA

0

Kad dođe leto obilje raznog povrća nam daje mogućnost da za male pare spremimo obroke za celu porodicu

NAJLEPŠA LETNJA JELA ZA 500 DINARA
NAJLEPŠA LETNJA JELA ZA 500 DINARAfoto: Prostock-studio/Shutterstock

Ukoliko tragate za receptima koji mogu da se spreme danas i stoje u frižideru ili zamrzivaču nekoliko dana, a da pri tom budu jednako ukusna kao da ste ih sada spremili na pravom ste mestu.

 

Donosimo vam 3 omiljena letnja jela koja se brzo spremaju, ukusna su, hranljiva i mogu da se spreme za manje od 500 dinara

SATARAŠ SA JAJIMA

 

Potrebno je:

 

  • 2 veće glavice luka
  • malo ulja
  • 2 paprike
  • 3 paradajza
  • 1 jaje
  • so

 

Priprema: 

 

Na malo ulja propržite luk koji ste iseckali na rebarca. Kad malo promeni boju dodajte papriku i paradajz iseckan na kockice. Posolite i ostavite oko 20 minuta dok ne ispari višak vode. Zatim dodajte u šerpu jedno umućeno jaje, dokuvajte još malo i uživajte. 

 

SAVRŠEN SATARAŠ S JAJIMA
SAVRŠEN SATARAŠ S JAJIMAfoto: Shutterstock

MLADA ŽUTA BORANIJA

 

Potrebno je:

 

  • 400 g boranije
  • 1 glavica luka
  • 2 manje šargarepe
  • malo ulja
  • 200 g belog mesa
  • malo senfa
  • soli po ukusu 

 

Priprema:

 

Na malo ulja propržite sitno iseckan luk i šargarepu. Kad omekane dodajte meso seckano na kockice, pa kad promeni boju dodajte boraniju i kuvajte oko pola sata. Pred kraj dodajte malo senfa, posolite, dodajte začine po želji i uživajte. 

PREUKUSNA BORANIJA S BELIM MESOM
PREUKUSNA BORANIJA S BELIM MESOMfoto: Zoran Beslic, Shutterstock

TIKVICE PUNJENE MLEVENIM MESOM

 

Potrebno je:

 

  • 3 mlade tikvice
  • malo ulja
  • 1 glavica luka
  • 400 g mlevenog mesa
  • 100 g paradajz pelata
  • 100 g pavlake za kuvanje
  • 100 g kačkavalja
SAVRŠENE PUNJENE TIKVICE PRSTE DA POLIŽEŠ
SAVRŠENE PUNJENE TIKVICE PRSTE DA POLIŽEŠfoto: Profimedia

Priprema:

 

Tikvice oljuštiti i izdubiti. Meso koje ste iz nje izvadili stavite da se proprži na malo luka. Zatim dodajte meso i zajedno pržite 10 minuta. Dodajte pelat i začine. Skinite sa vatre. Punite čamčiće koje ste naparvili od tikvica i stavite ih da se zapeku u rernu. Posle 15 minuta prelijte malo pavlake i stavite kačkavalj. Vratite još malo u rernu. Nakon toga izvadite i uživajte.

 

Svako od ovih jela možete spremiti sada, staviti ih u zamrzivač i vaditi kad vam trebaju. Ugrejte ih malo u rerni i biće kao da ste ih sada spremili. 

 

 

makonda-tracker