Kad dođe leto obilje raznog povrća nam daje mogućnost da za male pare spremimo obroke za celu porodicu
Ukoliko tragate za receptima koji mogu da se spreme danas i stoje u frižideru ili zamrzivaču nekoliko dana, a da pri tom budu jednako ukusna kao da ste ih sada spremili na pravom ste mestu.
Donosimo vam 3 omiljena letnja jela koja se brzo spremaju, ukusna su, hranljiva i mogu da se spreme za manje od 500 dinara.
SATARAŠ SA JAJIMA
Potrebno je:
- 2 veće glavice luka
- malo ulja
- 2 paprike
- 3 paradajza
- 1 jaje
- so
Priprema:
Na malo ulja propržite luk koji ste iseckali na rebarca. Kad malo promeni boju dodajte papriku i paradajz iseckan na kockice. Posolite i ostavite oko 20 minuta dok ne ispari višak vode. Zatim dodajte u šerpu jedno umućeno jaje, dokuvajte još malo i uživajte.
MLADA ŽUTA BORANIJA
Potrebno je:
- 400 g boranije
- 1 glavica luka
- 2 manje šargarepe
- malo ulja
- 200 g belog mesa
- malo senfa
- soli po ukusu
Priprema:
Na malo ulja propržite sitno iseckan luk i šargarepu. Kad omekane dodajte meso seckano na kockice, pa kad promeni boju dodajte boraniju i kuvajte oko pola sata. Pred kraj dodajte malo senfa, posolite, dodajte začine po želji i uživajte.
TIKVICE PUNJENE MLEVENIM MESOM
Potrebno je:
- 3 mlade tikvice
- malo ulja
- 1 glavica luka
- 400 g mlevenog mesa
- 100 g paradajz pelata
- 100 g pavlake za kuvanje
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Tikvice oljuštiti i izdubiti. Meso koje ste iz nje izvadili stavite da se proprži na malo luka. Zatim dodajte meso i zajedno pržite 10 minuta. Dodajte pelat i začine. Skinite sa vatre. Punite čamčiće koje ste naparvili od tikvica i stavite ih da se zapeku u rernu. Posle 15 minuta prelijte malo pavlake i stavite kačkavalj. Vratite još malo u rernu. Nakon toga izvadite i uživajte.
Svako od ovih jela možete spremiti sada, staviti ih u zamrzivač i vaditi kad vam trebaju. Ugrejte ih malo u rerni i biće kao da ste ih sada spremili.