Ovaj recept je brz, jednostavan za pripremu i pun je ukusa, idealan za letnje dane kada želite nešto lako i osvežavajuće.
Ponestalo vam je ideja kada je priprema letnjih obroka u pitanju?
Uživajte u letnjim danima uz ovaj jednostavan recept koji će zadovoljiti vaša čula uz minimalan trud u pripremi.
Tako obično, a tako ukusno, ovo jelo savršen je spoj zdravog, laganog i čarobnog u jednom tanjiru.
Sastojci:
- 2 pileća fileta
- 1 paprika (crvena ili žuta)
- 1 tikvica
- 1 patlidžan
- Maslinovo ulje
- So
- Biber
- Sok od limuna
- Začini po želji (bosiljak, origano, ruzmarin)
- Zagrejte roštilj ili gril tiganj na srednje visoku temperaturu.
- Piletinu posolite i pobiberite, pa je stavite na roštilj. Pecite oko 5-7 minuta sa svake strane, dok ne bude potpuno pečena.
- Dok se piletina peče, povrće operite i isecite na krupnije komade.
- Povrće stavite na roštilj ili gril tiganj, pospite sa malo maslinovog ulja, soli i začina po ukusu. Pecite dok ne omekša i dobije lepu roštilj aromu.
- Kad je sve pečeno, poslužite piletinu sa grilovanim povrćem, prelijte sve sokom od limuna i uživajte u letnjem obroku!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ne propustite tradicionalno jelo Perua
( Glossy, E.S. )