čarolija ukusa

Najukusniji POTAŽ od povrća kao savršeno LETNJE JELO: Lagano, KREMASTO i gotovo za samo 15 minuta!

0

U vrelim letnjim danima ovaj potaž pravi je spoj brzog, zdravog i ukusnog jela!

Potaž je savrđeno jelo za letnje dane
Potaž je savrđeno jelo za letnje danefoto: Shutterstock

Različite varijante supica i čorbi oduvek su bile sjajno rešenje za vrele letnje dane.

 

Koliko god provereni, više puta oprobani stari recepti ponekada mogu da dosade, zbog čega vam u nastavku predstavljamo nešto potpuno drugačije.

 

U pitanju je savršeni kremasti potaž od povrća – lako se i brzo sprema, zdrav je i nešto najukusnije što ćete probati!

 

 

Sastojci:

 

  • 150 g brokolija
  • 150 g šargarepe
  • 100 g karfiola
  • 2 struka praziluka
  • 1 glavica luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Biber, so, kurkuma ili kari začin
  • Malo peršuna i celera

 

Savršeni kremasti potaž za letnje dane
Savršeni kremasti potaž za letnje danefoto: Shutterstock

 

Priprema:

 

  1. Sitno iseckajte luk i praziluk na kolutiće i propržite na ugrejanom maslinovom ulju. Posolite, začinite biberom i kurkumom ili karijem.
  2. Dodajte karfiol, brokoli u cvetićima i šargarepu iseckanu na kolutiće. Sve kratko prodinstajte, tako da povrće upije sokove i začine.
  3. Nalijte sa oko 5 dl vruće vode. Kuvajte dok povrće potpuno ne omekša, maltene do tačke raspadanja.
  4. Sve izmiksajte ​štapnim mikserom​, pa dodajte soli ili začina po ukusu.
  5. Gotovu čorbu pospite seckanim peršunom i servirajte uz kašiku grčkog jogurta.

 

Uživajte u ovom kremastom i osvežavajućem remek-delu!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Priprema lignji na mornarski način

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker