U vrelim letnjim danima ovaj potaž pravi je spoj brzog, zdravog i ukusnog jela!
![Potaž je savrđeno jelo za letnje dane](/data/images/2021/05/11/11/320997_shutterstock-408780724_ff.jpg?ver=1719077039)
Različite varijante supica i čorbi oduvek su bile sjajno rešenje za vrele letnje dane.
Koliko god provereni, više puta oprobani stari recepti ponekada mogu da dosade, zbog čega vam u nastavku predstavljamo nešto potpuno drugačije.
U pitanju je savršeni kremasti potaž od povrća – lako se i brzo sprema, zdrav je i nešto najukusnije što ćete probati!
Sastojci:
- 150 g brokolija
- 150 g šargarepe
- 100 g karfiola
- 2 struka praziluka
- 1 glavica luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- Biber, so, kurkuma ili kari začin
- Malo peršuna i celera
![Savršeni kremasti potaž za letnje dane](/data/images/2021/05/11/11/320997_shutterstock-408780724_ff.jpg?ver=1719076947)
Priprema:
- Sitno iseckajte luk i praziluk na kolutiće i propržite na ugrejanom maslinovom ulju. Posolite, začinite biberom i kurkumom ili karijem.
- Dodajte karfiol, brokoli u cvetićima i šargarepu iseckanu na kolutiće. Sve kratko prodinstajte, tako da povrće upije sokove i začine.
- Nalijte sa oko 5 dl vruće vode. Kuvajte dok povrće potpuno ne omekša, maltene do tačke raspadanja.
- Sve izmiksajte štapnim mikserom, pa dodajte soli ili začina po ukusu.
- Gotovu čorbu pospite seckanim peršunom i servirajte uz kašiku grčkog jogurta.
Uživajte u ovom kremastom i osvežavajućem remek-delu!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Priprema lignji na mornarski način