korisno

Kako da zgusnete grašak bez dodavanja zaprške? Uz jedan trik biće ukusan i brašno u njega više nikad nećete stavljati

0

Nije potrebno ništa što već nemate u svom frižideru i osim što će ga učiniti gušćim takođe će mu dati još lepši ukus 

RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GRAŠAK
RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GRAŠAK foto: Shutterstock / Esin Deniz

Ukoliko volite grašak i želite da napravite varijantu bez brašna i štetne zaprške ovaj savet može da vam bude od koristi.

 

Priprema graška je ista kao što ga spremate inače, ali vodite računa da ne dodajte previše vode u njega.

 

Grašak treba naliti samo tek toliko da ogrezne u vodi, nikako da punite šerpu, jer se on brzo kuva i ta tečnost neće ispariti. 

Za pripremu graška vam je potrebno:

 

  • 450 g graška
  • 1 glavica luka
  • 1 šargarepa
  • malo ulja
  • malo belog luka
  • začin po želji
  • senf
  • kečap
GRAŠAK JE VEOMA UKUSAN I ZASITAN OBROK
GRAŠAK JE VEOMA UKUSAN I ZASITAN OBROKfoto: Sea Wave/Shutterstock

Priprema:

 

Izdinstajte luk i šargarepu koje ste prethodno sitno iseckali. Zatim dodajte grašak i jednu šolju vode. Potrebno je samo da sav grašak bude prekriven vodom, sve više od toga je previše. 

 

Kuvajte uz povremeno mešanje i ako izvri voda dodajte još malo, ali tople vode. Začinite po želji. Kad je grašak kuvan dodajte sitno seckan beli luk. Potom da ga zgusnete dodajte 3,4 kašike senfa i isto toliko kečapa. 

 

Neka proključa, a potom isključite i ostavite na ringli dok se ne ohladi. Senf će mu dati potrebnu gustinu, ali će doprineti i tome da bude ukusniji nego što ste očekivali i što bi bio da ne dodate ovaj začin.

 

Bonus video:

Da li biste se zasladili slaninom 

 

makonda-tracker