Ako želite da se zasladite i rashladite, sladoled torte su pun pogodak, posebno s dodatkom voća i keksa.
Tokom vrelih letnjih dana najviše volimo da se zasladimo hladnim poslasticama, a nema bolje opcije od sladoled torte! S dodatkom voća i keksa su posebno ukusne, spremaju se brzo, za svega par minuta, a jedina njihova mana jeste čekanje da se torta stegne kako bi mogla da se jede.
Ipak, vredi čekanja, jer je uživanje u slatkim ukusima zagarantovano!
Voćna sladoled-torta sa keksom
Sastojci:
- 250g keksa
- 3 kašike otopljenog maslaca
- litar i po blago otopljenog sladoleda
- 200g bobičastog voća (kupine, maline, borovnice...)
Priprema:
- Izblendajte keks (10 komada), pa mu dodajte otopljeni maslac dok se ne spoji u jednoličnu smesu.
- Sipajte u kalup i utisnite. Na koru složite 8 celih komada keksa.
- Izlijte sladoled i rasporedite ga, a onda rasporedite voće preko.
- Ostavite minimum 8 sati u zamrzivaču, tokom cele noći ili dok ne postane skroz čvrsta.
Bonus video
Espreso eksperiment: koji sladoled je otporniji na sunce?
( Glossy, M.R. )