recept za sve prilike

Priprema se za par minuta & NEODOLJIVOG je ukusa: Voćna SLADOLED TORTA s keksom, hladan slatkiš koji se jede celog leta

1

Ako želite da se zasladite i rashladite, sladoled torte su pun pogodak, posebno s dodatkom voća i keksa.

foto: rom_olik/shutterstock
foto: rom_olik/shutterstock

Tokom vrelih letnjih dana najviše volimo da se zasladimo hladnim poslasticama, a nema bolje opcije od sladoled torte! S dodatkom voća i keksa su posebno ukusne, spremaju se brzo, za svega par minuta, a jedina njihova mana jeste čekanje da se torta stegne kako bi mogla da se jede.

 

Ipak, vredi čekanja, jer je uživanje u slatkim ukusima zagarantovano!

 

Voćna sladoled-torta sa keksom

 

Sastojci:

 

  • 250g keksa
  • 3 kašike otopljenog maslaca
  • litar i po blago otopljenog sladoleda
  • 200g bobičastog voća (kupine, maline, borovnice...)

 

Priprema:

 

  1. Izblendajte keks (10 komada), pa mu dodajte otopljeni maslac dok se ne spoji u jednoličnu smesu.
  2. Sipajte u kalup i utisnite. Na koru složite 8 celih komada keksa.
  3. Izlijte sladoled i rasporedite ga, a onda rasporedite voće preko.
  4. Ostavite minimum 8 sati u zamrzivaču, tokom cele noći ili dok ne postane skroz čvrsta.

Bonus video

Espreso eksperiment: koji sladoled je otporniji na sunce?

 

makonda-tracker