Torta sa jagodama bez pečenja bolja je od svakog sladoleda!
U potrazi za osvežavajućim i ukusnim letnjim dezertom često izgubimo volju, nailazeći konstantno na iste i već oprobane recepte.
Šta biste rekli kada bismo vam otkrili da postoji poslastica koja je spremna za samo pola sata, a ne zahteva da palite rernu?
Predstavljamo vam jednostavan i lak recept za najukusniju tortu sa jagodama koju ćete probati!
SASTOJCI
ZA PODLOGU
- 200 g keksa po izboru
- 100 g maslaca
- 100 ml prženih mlevenih badema/lešnika
ZA NADEV
- 1/2 kg jagoda
- 150 g šećera u prahu
- 10 g želatina u prahu
- 300 ml kisele pavlake
- 300 ml slatke pavlake
- 6 kašika hladne vode za natapanje želatina
- 3 kašike soka od limuna
- korica od limuna
PRIPREMA
- Sameljite keks i pržene bademe i u to dodajte otopljeni maslac.Dobro promešajte tako da se sastojci sjedine i utisnite dobro na dno podmazanog kalupa.Ostavite na hladnom dok pripremate nadev.
- Za nadev prvo natopite želatin hladnom vodom i ostavite da nabubri. Za to vreme umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, dodajte kiselu pavlaku, sok od limuna i sve dobro izmešajte.
- Sada uzmite nabubreli želatin i zagrejte ga na laganoj temperaturi tako da se otopi, pa ga u tankom mlazu dodajte u smesu od slatke i kisele pavlake, neprestano mešajući.
- Jagode operite, očistite od peteljki i ostavite ih čitave.Gusto ih poslažite jednu do druge na pripremljenu podlogu i zalijte nadevom od slatke i kisele pavlake. Zatim odozgo pospite naribanom koricom limuna. Sve stavite u frižider, a kada se dobro ohladi i stisne poslužite.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime
( Glossy, E.S. )